Jämsän perusopetukseen kaksi valmistavan opetuksen ryhmää ukrainalaislapsille

Yli 30 lasta ja nuorta on aloittanut opinnot Jämsän perusopetuksessa.

Jämsän perusopetukseen perustettiin kaksi valmistavan opetuksen ryhmää maahan muuttaneille ukrainalaislapsille. Tällä viikolla 31 ukrainalaistaustaista koululaista aloitti opinnot Jämsänjoen yhtenäiskoulussa. Lapset ja nuoret ovat iältään 6-16 vuotta.

Opinnot aloitettiin maanantaina yhdellä isolla valmistavan opetuksen ryhmällä, mutta jo tiistaina lapsimäärä saatiin jaettua kahdeksi luokaksi ikäryhmien mukaan. Luokkia opettavat erityisluokanopettaja Tuula Peltonen ja FM Tuija Huikuri. Lisäksi pienempien koululaisten ryhmään on palkattu ukrainalainen koulunkäynti-vapaa-aikaohjaaja.

Toukokuun aikana ukrainalaislapset ja -nuoret tutustuvat suomalaiseen koulujärjestelmään ja aloittavat suomen kielen opinnot.

–          Meillä on ollut onni saada kouluyhteisöömme 31 iloista ja valoisaa lasta ja nuorta. Heillä on valtava into opiskella suomen kieltä, ja erityisesti he haluavat tutustua jämsäläisnuoriin. Yhteisen kielen löytäminen on tärkeää, mutta vielä merkityksellisempää on huomata olevansa tervetullut. Koulumme oppilaat ovat ottaneet uudet tulokkaat mielellään vastaan, ja jo muutamalla yhteisellä sanalla on suuri merkitys toinen toisiinsa tutustuttaessa, kertoo valmistavan opetuksen opettaja Tuija Huikuri.

Jämsän kaupunki varautuu siihen, että valmistavan opetuksen tarve voi edelleen kasvaa.

Parhaillaan tehdään valmistavan opetuksen suunnitelmia ensi lukuvuodelle sekä ratkotaan tilakysymyksiä.

 

Lisätietoja:

Jämsänjoen yhtenäiskoulun apulaisrehtori Markku Juhola p. 040 707 3980

Johtava rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös