Jämsän ralliareena kokoaa paikallisia palveluita ja rallin historian havinaa Vekkulan vauhtisuoralle

Lauantaina 6. elokuuta ajetaan EK14 Vekkula 1 ja EK18 Vekkula 2. Secto Rally Finland täyttää Keski-Suomen autourheiluhuumalla 4.-7.8.2022. Jämsän kaupunki on mukana Vekkulan erikoiskokeilla, jotka ajetaan lauantaina 6. elokuuta. Himos-Jämsä katseluareena nousee Vekkulan peltomaisemiin, josta näkymät rallibaanalle ovat jopa puoli kilometriä.

Himos-Jämsä ralliareena on avoinna koko päivän, sillä EK14 Vekkula 1 ajetaan päivällä klo 11.08, ja EK18 Vekkula 2 vielä illansuussa klo 18.38. Alueen katsomoareena on kaikille rallipassin hankkineille avoin, erillislippua ei alueelle tarvitse ostaa. Alueella on ruokaa, juomaa ja rallihuuman lisäksi myös tekemistäkin.

Ravintolamaailman nostaa ralliareenalle pystyyn K-Market Viljan kauppias, jolla valikoimasta löytyy myös paikalliset oluet ja mehut. Paikallista tuotetta saadaan nauttia ravintolamaailmassa myös Ripan pullan sämpylöiden ja Elosen pullien kera. Ripauksen eksotiikkaa Himos-Jämsä katseluareenalle tuo ThaiQ-konttiravintola, joka tarjoaa aitoja thaimaalaisia makuja. ThaiQ on tuttu jämsäläisille konttiravintolasta, joka kohoaa Ankkalammen kauniisiin maisemiin kesäisin ja matkailijoille talvisin Hiihtokeskus Himosvuoren juurelle.

Rallin lisäksi alueella on myös muuta tekemistä ja katsottavaa. Esittelyssä ovat muun muassa Himos Safareiden sähköavusteiset fatbiket, Himoksen uusi padel-kenttä sekä golf. Jämsä on tunnetusti tapahtumakaupunki, ja katseluareenalla on esillä myös paikkakunnan uusin festivaali, elokuun puolivälissä järjestettävä PopPark Himos.

Rallimuseo. Kuva: Petri Niemenmaa

Rallimuseo. Juuri tällä yksilöllä Markku Alén ja Juhani Toivonen ajoivat Jyväskylän Suurajoissa 50 vuotta sitten 4.-6.8.1972 kolmanneksi kilpailunumerolla 59. Volvo esillä Vekkulan ralliareenalla. Kuva: Petri Niemenmaa

Rallimuseo pitää sisällään laajan katsauksen ralliautoilun historiaan, ja osastolla onkin ”WRC 50 vuotta”-hengessä esillä Volvo 142. Juuri tällä yksilöllä Markku Alén ja Juhani Toivonen ajoivat Jyväskylän Suurajoissa 50 vuotta sitten 4.-6.8.1972 kolmanneksi kilpailunumerolla 59. Jämsän Muistiyhdistys on mukana Porukassa parempi -hankkeen tiimoilta.
Tunnelmaa ralliareenalla nostattaa RedBullin DJ Event Car, sekä kansainvälinen rallitunnelma. Kisatunnelmaa selostaa ja alueen juontajana toimii Timo Pulkkinen.

Paikallisuus näkyy myös katseluareenan somistuksessa, sillä alueella käytetään somisteena Kaipolassa kasvatettuja Urosen Puutarhan leikko- ja kesäkukkia.

Himos-Jämsä ralliareenan palvelut

Jämsän kaupunki on tehnyt yhteistyösopimuksen AKK Sports Oy:n kanssa koskien MM-rallin Suomen osakilpailua Secto Rally Finlandin Jämsän erikoiskokeita ja katseluareenaa. Sopimus on voimassa vuoteen 2023 saakka, ja neuvotteluoptiot vielä kahdelle seuraavalle vuodelle. Tavoitteena on saada niin kotimaista kuin kansainvälistä näkyvyyttä kaupungin eri toimijoille, yrityksille ja yhdistyksille.

Lisätietoja:
Jämsän kaupunki, viestinnän asiantuntija Sinikka Långström, p. 040 705 4121

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös