Joulujuhlat pienimuotoisina – 4–5-luokkalaisten maskisuositukseen varaudutaan

Tänä vuonna Jämsän kaupungin kouluilla ja päiväkodeissa ei järjestetä suuria joulujuhlia. Asia varmistui, kun Jämsän valmiusjohtoryhmä linjasi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmän 7.12.2021 suosituksen mukaisesti, että juhlia vietetään pienimuotoisesti omien luokkien ja hoitoryhmien kesken ilman vanhempia ja muita läheisiä. Jo harjoiteltuja ohjelmanumeroita mahdollisesti tallennetaan ja katsotaan oman ryhmän kesken.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti maskisuositus voidaan ulottaa kuntakohtaisesti 4–5-luokkalaisiin koululaisiin, jos alueen koronatilanne sitä edellyttää. Tilanteesta riippuen maskit on mahdollista ottaa käyttöön myös yksittäisillä kouluilla. Maskien käyttösuosituksen laajentamiseen tarvitaan tartuntataudeista vastaavan lääkärin arvio tilanteesta.

Kaupungin valmiusjohtoryhmän linjauksen mukaisesti vielä tässä vaiheessa Jämsän perusopetuksen vuosiluokkien 4–5-oppilaille ei ole tulossa maskisuositusta. Tartuntatautitilannetta seurataan ja toimitaan sen edellyttämällä tavalla.
– Koulunjohtajakokouksessa olemme sopineet, että alamme kuitenkin ennakoivasti varautua tautitilanteen mahdolliseen edelleen heikentymiseen varaamalla kouluille riittävästi maskeja, toteaa johtava rehtori Juha Damskägg.

Lisätietoja:
Varhaiskasvatusjohtaja Maija Jääskeläinen, p. 040 507 9571
Johtava rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös