Kaipolan koulussa koronatartunta

Kaipolan koulussa on ollut oppilas, jolla on sittemmin todettu koronavirustartunta.

Todetulla koronatartunnalla ei ole vaikutusta koulun toimintaan tai koulun tilojen käyttöön. Opetus jatkuu normaalisti. Koulun oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta Wilmassa.

Terveyden – ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaisesti koulussa samassa luokkahuoneessa tai vastaavassa tilassa oleskelua ei katsota koko ryhmän osalta automaattisesti altistukseksi.  Pirkanmaan sairaanhoitopiirin 14.10.2021 linjauksen mukaisesti koronalle altistuneista henkilöistä määrätään karanteeniin lähtökohtaisesti vain samassa taloudessa asuvat tai muut pitkäkestoiset ja tiiviit lähikontaktit, jotka ovat vailla täyttä rokotussuojaa. Koulu-, päiväkoti- ja harrastuskontakteja ei määrätä karanteeniin.

Koulujen ja päiväkotien merkitys koko epidemian leviämisen kannalta on aiemmissa selvityksissä todettu vähäiseksi.

– Kouluikäisillä lapsilla tauti on yleensä lieväoireinen ja koulualtistumistilanteissa jatkotartunnat ovat vähäisiä. Jos kuitenkin tiedät altistuneeksi koronavirukselle ja sinulla on siihen sopivia oireita, silloin on syytä hakeutua koronatestiin.  Mikäli lapsellenne tulee hengitystieinfektio-oireita, hän jää kotiin ja voi palata kouluun siinä vaiheessa, kun oireet ovat selvästi helpottamassa ja lapsi jaksaa osallistua koulun arkeen, tartuntatautilääkäri Suvi-Tuuli Ojala opastaa.

Kaipolan koulussa on 131 oppilasta ja henkilökuntaa noin 16.

Lisätietoja:

Tartuntatautilääkäri Suvi-Tuuli Ojala, p. 040 637 2121
Johtava rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604
Rehtori Jaana Kummala, p. 040 755 0178

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös