Kaupunginhallituksen päätöksiä ­22. huhtikuuta 2024

Kaupunginhallitus esittää määrärahan myöntämistä Jämsänjoen yhtenäiskoulun Vitikkalan yksikön astianpesulinjaston uusimiseen. Kunnallistekniikan hyväksyttyyn työohjelmaan sisältyy muun muassa sähköpyörien latauspisteitä. Himoksen saavutettavuutta parantavalle hankkeelle päätettiin hakea rahoitusta.

Esityslista 22.4.2024

 

Talouden toteutuma tammi-maaliskuu 2024

Vuoden ensimmäisen neljänneksen talouden toteuma merkittiin tiedoksi.

Toimintatuotot 5,4 milj. euroa toteutuivat 0,2 milj. euroa suurempina kuin viime vuonna. Toimintakulut 15,6 milj. euroa ovat 0,9 milj. euroa pienemmät kuin edellisvuonna. Koko vuotta arvioitaessa veroennusteen mukaan verotulot ovat 1,47 milj. euroa paremmat kuin talousarviossa. Koko vuodelle budjetoitu 2,5 milj. euron alijäämä kutistuisi siten reiluun miljoonaan euroon.

Valmistuskeittiön astianpesulinjaston uusiminen

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Jämsänjoen yhtenäiskoulun Vitikkalan yksikön keittiön uuden astianpesulinjaston hankintaa varten myönnetään määräraha.

Astianpesulinjaston elektroniikkaa on jouduttu korjaamaan alkuvuoden aikana. Koneen piirikortteja ei enää valmisteta eikä varaosia ole saatavilla. Mikäli linjasto rikkoutuu, jouduttaisiin välittömästi siirtymään kertakäyttöastioihin.

Työohjelma II/2024

Kunnallistekniikan työohjelma II/2024 ajalle 1.5. – 30.8.2024 hyväksyttiin. Uusille hankkeille annettiin aloituslupa.

Kaupunginhallitus hyväksyy työohjelmaan sisältyvät yksityiskohtaiset hankkeet kolmannesvuosittain. Työohjelmaan sisältyy muun muassa katujen ja katuvalaistuksen saneerausta useissa taajamissa sekä pyörätelineiden ja sähköpyörien latauspisteiden asennusta maauimalaan, satamaan ja uimahallille. Himoksen alueella aloitetaan Haiskankujan ja Länsikeskuksen kunnallistekniikan rakentaminen. Seppolan sataman ranta viimeistellään ja rakennetaan uusi laituri. Liikuntareittien opastusta ja taukopaikkoja parannetaan.

ARA asumisen varallisuusrajat

Kaupunginhallitus päätti, että Jämsän kaupunki ei aseta varallisuusrajaa valtion tukemille vuokra-asunnoille eli ARA-vuokra-asunnoille 2024 ja 2025.

Vaikka ARA vuokra-asunnoille ei aseteta varallisuusrajoja, asukasvalinta voi perustua sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen. Asukasvalinnoilla pyritään vuokratalon monipuoliseen asukasrakenteeseen ja sosiaalisesti tasapainoisiin asuinalueisiin.

Saavutettavampi Himos -hanke

Saavutettavampi Himos -hankehakemus hyväksyttiin ja sille päätettiin hakea rahoitusta Keski-Suomen liitolta.
Hankkeen tavoitteena on parantaa Himoksen alueen saavutettavuutta ja kestävyyttä rakentamalla uusi pysäköintialue ja Uskolankujan kevyen liikenteen väylä.

Rakennusjärjestyksen uudistaminen

Rakennusjärjestyksen uudistamista valmistelevaan työryhmään kaupunginhallituksen edustajaksi nimettiin Sanna Rajala.

Uusi rakennuslaki astuu voimaan vuoden 2025 alusta lukien. Rakentamislain mukaan jokaisessa kunnassa on oltava rakennusjärjestys. Jämsän kaupungin rakennusjärjestys päivitetään uuden lain mukaiseksi. Rakennusjärjestyksen uudistamistyölle laaditaan osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja valmistelutyöhän nimetään työryhmä.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat 2024

Kunniamerkkityöryhmän esitys annettiin kaupunginhallituksen kokouksessa. Kaupunginhallituksen esitys aluehallintovirastolle kunniamerkkien saajiksi on työryhmän ehdotuksen mukainen. Kunniamerkkityöryhmän jäseniä ovat Erja Laaksonen, Antti Lähdesmäki, Merja Lahtinen ja Ulla Patronen.

Aluehallintovirastot ovat pyytäneet ehdotuksia vuoden 2024 Itsenäisyyspäivänä annettavista Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkeistä 23.4.2024 mennessä.

Lisätietoja:

Kaupunginhallituksen pj. Jorma Poti, p. 0400 200 467
ja kunkin asiakohdan valmistelijat

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös