Kaupunginvaltuuston päätöksiä 20. kesäkuuta 2022

Juhannusviikon kokouksessaan valtuusto myöntää hallintosäännön muutoksen kaupunginhallituksen mukaisesti, hyväksyy eropyynnöt ja katsoo kaupunginhallituksen seliteosan mukaisen vastauksen valtuustoaloitteeseen "Johtamisen kehittäminen ja henkilöstön työhyvinvointi" riittäväksi.

Hallintosäännön ja kaupunginhallituksen kokoonpano

Kaupunginvaltuusto hyväksyy hallituksen esityksen, että hallintosäännön 7 § muutetaan kuulumaan seuraavasti: Kaupunginhallituksessa on yhdeksän jäsentä, joista valtuusto valitsee kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat. Ennen puheenjohtajiston valintaa valtuusto päättää varapuheenjohtajien lukumäärästä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Kaupunginhallituksen toimikausi on kaksi vuotta. Kaupunginhallituksen jäsenet ja varajäsenet valitaan valtuutetuista ja varavaltuutetuista.

Epäasiallisen käytöksen käsitteleminen luottamuselimissä

Kaupunginhallitus on hyväksynyt luottamushenkilön epäasiallisen käyttäytymisen käsittelyssä toimintatavaksi Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmän oppaan ”Epäasiallisen käytöksen käsitteleminen luottamuselimissä” sekä sen jämsäläisen täsmennyksen. Kaupunginvaltuusto hyväksyy kokouksessaan ehdotuksen.

Eropyyntö luottamustehtävästä, kaupunginhallituksen jäsen Pekka Laaksonen

Valtuutettu Pekka Laaksonen on 30. toukokuuta jättänyt eropyyntönsä kaupunginhallituksen jäsenyydestä. Valtuusto myöntää Pekka Laaksoselle eron kaupunginhallituksen jäsenyydestä, ja valitsee hänen tilalleen kaupunginhallitukseen varsinaiseksi jäseneksi Antti Lähdesmäen ja varajäseneksi Mikko Hakalan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Eropyyntö luottamustehtävästä, sivistyslautakunnan varajäsen Petri Haapakoski

Petri Haapakoski on ilmoittanut 31. toukokuuta, että hän luopuu sivistyslautakunnan varajäsenen tehtävästä. Kaupunginhallituksen ehdotus, että Petri Haapakoskella myönnetään ero sivistyslautakunnan varajäsenen tehtävästä, hyväksytään. Kaupunginvaltuusto valitsee hänen tilalleen sivistyslautakunnan varajäseneksi Heikki Paaviston jäljellä olevaksi valtuustokaudeksi.

Valtuustoaloite

Johtamisen kehittäminen ja henkilöstön työhyvinvointi

Uusi Suunta -valtuustoryhmä on jättänyt 21. helmikuuta 2022 valtuustoaloitteen, joka koskee Jämsän kaupungin johtamisjärjestelmän kehittämisestä niin, että sairauspoissaolot vähenevät.

Kaupunginhallitus antaa seliteosan mukaisen vastauksen tehtyyn valtuustoaloitteeseen. Vastaesityksen esitti Antti Lähdesmäki, ja esitystä kannattivat Seija El Sayed, Jyrki Kokko, Katja Minkkinen ja Joonas Valkeajärvi. Äänestystulos, ääniä 42, 37 jaa-ääntä ja 5 ei-ääntä, jonka mukaan valtuusto hyväksyy hallituksen esityksen, ja toteaa valtuustoaloitteen johdosta annetun selvityksen riittäväksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös