Kaupunginvaltuuston päätöksiä 4. maaliskuuta 2024

Ennen kaupunginvaltuuston vuoden ensimmäisen kokouksen alkua jaettiin itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä ja annettiin tunnustus ansiokkaasta työstä kunnallishallinnon hyväksi. Kaupunginvaltuusto hyväksyi muun muassa Terveyskujan kiinteistön peruskorjauksen lainan takauksen sekä lisätalousarvioon tehtävät muutokset.

Esityslista 4.3.2024

 

Kiinteistö Oy Jämsänmäki: Terveyskujan kiinteistön peruskorjauksen lainan takaus

Valtuusto hyväksyi Terveyskuja 1:n peruskorjausta varten

1) omavelkaisen takauksen myöntämisen Kiinteistö Oy Jämsänmäelle korkeintaan 660.000 euron suuruiselle korkotukilainalle. Laina-aika on 31 vuotta, mikäli ARA:lla ei ole tähän eri vaadetta.

2) lyhytaikaisen 450.000 euron lainan myöntämisen esityslistan seliteosan mukaisesti. Sekä takaus- että lainapäätökset ovat ehdollisia: edellytyksenä ARA:n myönteiset päätökset sekä kohteen korkotukilainalle että korjausavustukselle.

Länsikeskuksen asemakaava: Maankäyttösopimuksen muuttaminen ja aikaisemman päätöksen kumoaminen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsikeskuksen asemakaavaan liittyvän maankäyttösopimuksen muutoksen ja kumosi aikaisemman toukokuussa 2023 tekemänsä päätöksen maankäyttösopimuksen muuttamisesta.

Lisätalousarvio 2024

Investointiosa ja työllisyysalueen valmistelu (TA + lta1)

Investointiosan määrärahamuutokset vuoden 2024 talousarvioon sekä määrärahamuutokset koskien työllisyysalueen valmistelua vuoden 2024 talousarvioon hyväksyttiin.

Alustava laskelma työllisyysalueen valmisteluun varattavasta valtion korvauksesta Eteläisen Keski-Suomen työllisyysalueella on suuruudeltaan yhteensä 515 000 euroa. Laadittu talousarvio koskee Jämsän osuutta tästä korvauksesta, ja sen toimintatuotot ja toimintakulut ovat molemmat 436 010 euroa.

Keskeneräiset valtuustoaloitteet 31.12.2023 ja kuntalaisaloitteet 2023

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedoksi kymmenen keskeneräisen valtuustoaloitteen (10 kpl) valmistelutilanteen 31.12.2023 sekä kuntalaisten vuonna 2023 tekemät aloitteet (2 kpl) ja niiden takia suoritetut toimenpiteet.

Valtuustoaloitteet

Kaupunginvaltuusto totesi seuraavista aloitteista annetut selvitykset riittäviksi ja aloitteet loppuun käsitellyiksi.

1. Jämsän lähijunaliikennöinnin selvittäminen
2. Naton tukikohta Jämsään
3. Kiinteistöjen toimintojen organisointi
4. Rakennusten purkaminen
5. Lehtien viikonloppujakelu omaan postilaatikkoon haja-asutusalueilla

 

Lisätietoja:

Kaupunginvaltuuston pj. Matti Similä, p. 040 869 3443

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös