Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa aluevaalihaasteeseen

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa aluevaalihaasteeseen

Keski-Suomen, Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson hyvinvointialueet kilvoittelevat tammikuussa käytävissä, ensimmäisissä ja historiallisissa aluevaaleissa korkeimmasta äänestysprosentista. Se hyvinvointialue, jolla on keskinäisistä haasteeseen osallistuvista alueista korkein äänestysprosentti, on voittaja.

Aluevaalihaaste lähti liikkeelle Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta ja leviää nyt ympäri Suomea.

-Haasteen tavoitteena on tuoda näkyvyyttä Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettäville aluevaaleille ja lisätä äänestäjien kiinnostusta historiallisia vaaleja kohtaan. Kun Keski-Suomi sai haasteen, ehdottomasti olimme mukana! Mikäli voittajakunta on Keski-Suomessa, tarjoillaan kuntalasille perinteisiä lettuja, kertoo viestintäasiantuntija Sanna-Riikka Koponen.

Osallistu haasteeseen ja nosta kuntasi äänestysprosenttia

Kuntalaisia, järjestöjä, hyvinvointialueiden henkilöstöä ja poliittisia päättäjiä kannustetaan lähtemään mukaan haasteeseen. Aluevaalihaasteeseen voi osallistua tekemällä aiheesta julkaisun sosiaalisen median kanavissa käyttämällä aihetunnisteita #aluevaalihaaste ja #torikahvihaaste tai jakamalla Keski-Suomen, Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen tai Kymenlaakson hyvinvointialueiden aluevaalihaastejulkaisuja.

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaalisen median kanavat ovat seuraavat:
Facebook: @hyvinvointialueks, Twitter: @hyvaks, Instagram: @hyvinvointialueks

Haasteen panoksena torikahvit

Aluevaalihaasteessa kilpaillaan hyvinvointialueena eli maakuntana, mutta panoksena olevat torikahvit tarjotaan siinä kunnassa, missä äänestetään kaikkein vilkkaimmin. Mikäli voittajakunta on esimerkiksi kunta Keski-Suomessa, Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson hyvinvointialueet sitoutuvat tarjoamaan yhteisvastuullisesti kahvit kyseisessä kunnassa riippumatta omasta sijoituksestaan. Sama päinvastoin eli jos voittajakunta sijaitsee esimerkiksi Kanta-Hämeessä, Keski-Suomen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson hyvinvointialueet jakavat kahvituskustannukset omasta sijoituksestaan riippumatta.

Torikahvit tulee järjestää 31.3.2022 mennessä. Voittaneen hyvinvointialueen edustajat ovat paikan päällä kahvituksessa, ja myös kilvoittelussa mukana olleiden hyvinvointialueiden edustajat kutsutaan tapahtumaan.

Äänelläsi on suora vaikutus toimivaan arkeen

Aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueiden aluevaltuustot, jotka vastaavat 1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelujen järjestämisestä hyvinvointialueilla. Uusien hyvinvointialueiden tavoitteena on varmistaa yhdenvertaiset, laadukkaat ja saavutettavat peruspalvelut kaikkialla ja kaikille Suomessa.

Aluevaltuutetut päättävät lähipalveluista ja palveluverkon rakentumisesta, esimerkiksi sosiaali- ja terveysasemien sekä pelastustoimen sijoittumisesta ja niissä tarjottavista palveluista sekä koko hyvinvointialueiden tasavertaisesta palvelujen saatavuudesta. 

Aluevaalien vaalipäivä on sunnuntai 23.1.2022. Ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 12.–18.1.2022.

Lisätietoja aluevaaleista:

  • Kati Kallimo, puheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikainen valmistelutoimielin, p. 050 442 2302, kati.kallimo(at)jyvaskyla.fi  
  • Pauliina Mäenpää, Keski-Suomen aluevaalilautakunnan 1. sihteeri, Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikaisen valmistelutoimielimen jäsen, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallintolakimies, p. 050 452 4569, pauliina.maenpaa(at)ksshp.fi

Lisätietoja kampanjasta:

  • Sanna-Riikka Koponen, viestintäasiantuntija, Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeet, p. 050 598 8481, sanna-riikka.koponen(at)jyvaskyla.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös