Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa lastenvalvojan palveluista 1.1.2023 alkaen

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen myös perheoikeudellisista palveluista. Perheoikeudellisten palveluiden sosiaalityöntekijä-lastenvalvoja hoitaa isyyden ja äitiyden selvittämisen, lasten asumiseen, huoltajuuteen, tapaamisoikeuteen ja elatukseen liittyviä sopimusasioita sekä laatii olosuhdeselvityksiä riita-asioissa tuomioistuimille. Perheoikeudellisissa palveluissa järjestetään myös adoptioneuvontaa sekä vahvistetaan puolisoiden elatussopimuksia.

Perheoikeudellisten palveluiden toimipisteet sijaitsevat Jyväskylässä, Äänekoskella ja Jämsässä. Toimipisteiden lisäksi asiakasvastaanottoja järjestetään sovitusti ajanvarauksella muillakin paikkakunnilla. Lisäksi neuvotteluja voidaan järjestää etäyhteyksin.

– Etäyhteys toimii hyvin esimerkiksi vanhempien välisissä neuvotteluissa, kun toinen vanhempi asuu pitkän etäisyyden päässä toisesta vanhemmasta. Asioista sopimista voidaan näin nopeuttaa ja lastenvalvojien välisiä virka-apupyyntöjä voidaan vähentää, selvittää johtava sosiaalityöntekijä-lastenvalvoja Mirja Laitinen Jyväskylän perheoikeudellisista palveluista.

 

Lastenvalvojalta apua lapsen huolto-, asumis-, tapaamis- ja elatusasioihin

Lastenvalvoja auttaa, kun perheen vanhemmat ovat eronneet ja lapsen huolto-, asumis-, tapaamis- ja elatusasiat vaativat neuvontaa, ohjausta, apua ja sopimuksia.

Lastenvalvoja selvittää lapsen isyyden ja äitiyden. Vanhemmuus selvitetään, kun neuvolassa tapahtuva ennakollinen vanhemmuuden tunnustaminen ei ole mahdollista tai lapsen vanhemmuus on epäselvä. Lisäksi lastenvalvojat laativat olosuhdeselvityksiä tuomioistuimille lapsia koskevissa riita-asioissa sekä tekevät lausuntoja adoptiohakijoiden olosuhteista.

Perheoikeudellisten palveluiden palveluohjaaja organisoi lasten valvottuja tapaamisia.

 

Yhteys lastenvalvojaan sähköisesti ja puhelimitse

Yleinen puhelinneuvonta tiistaisin klo 13–15, keskiviikkoisin klo 10–12 ja perjantaisin klo 10–11 numerossa 014 266 7011
Ajan oman alueen lastenvalvojalle voi varata myös sähköisesti Hyviksen kautta.
Lastenvalvojan henkilökohtainen puhelinaika maanantaisin ja torstaisin klo 9–10. Katso puhelinnumero alueesi/kuntasi työntekijän kohdalta verkkosivuilta.
chat-asiakaspalvelu maanantaisin klo 15–16.30

Palveluohjauksen puhelinneuvonta

maanantaina ja torstaina klo 9–10 ja tiistaina klo 13–15, p. 014 266 3993 (Jyväskylä) ja p. 014 569 5014 (muut kunnat)
valvottujen tapaamisten järjestäminen
ohjausta ja neuvontaa
Keski-Suomen hyvinvointialueen perheoikeudelliset palvelut, Väinönkatu 6, 3. krs, 40100 Jyväskylä.

www.hyvaks.fi/palvelumme/perheoikeudelliset-palvelut 

 

Lisätietoja:

Johtava sosiaalityöntekijä- lastenvalvoja Mirja Laitinen, p. 050 311 8647, paikalla 27.12.2022

Vastuualuejohtaja Päivi Kalilainen, p. 050 370 0245

 

 

Laukaa/Konnevesi/Jämsä

Laukaan, Jämsän ja Konneveden asukkaat ottavat yhteyttä 1.1.2023 alkaen Keski-Suomen hyvinvointialueen perheoikeudellisiin palveluihin, kun he tarvitsevat lastenvalvojan palveluita.  Perheoikeudellisten palveluiden toimipisteet sijaitsevat Äänekoskella, Jyväskylässä ja Jämsässä. Toimipisteen lisäksi asiakasvastaanottoja järjestetään sovitusti ajanvarauksella ja sähköisiä järjestelmiä hyödyntäen. Yhteyttä voi ottaa sähköisesti ja puhelimitse.

 

Laukaalaiset: lastenvalvojan numero on 050 315 3322

Jämsäläiset: lastenvalvojan numero on 050 435 7683

Konneveden asukkaat: lastenvalvojan numero on 014 266 0104

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös