Keski-Suomen yritysneuvojaverkosto kokoontui Jämsässä

Keski-Suomen yritysneuvojat kokoontuivat Jokivarren puukoululla kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Tilaisuuteen osallistui lähes 70 kuntien ja kehitysyhtiöiden yritysneuvojaa. Tilaisuuden järjestivät ELY-Keskus yhteistyössä Jämsän kaupungin kanssa.

Yritysneuvojaverkoston kokoontumisen avasi Jämsän kaupungin elinvoimajohtaja Anna-Liisa Juurinen kertomalla Jämsän tunnusluvuista ja Jämsän alueen elinkeinon kärjistä, joihin kuuluvat mm. Himos, Patria ja Kaipola. Jämsässä väestöä on huhtikuun 2023 tilaston mukaan 19 292 ja työttömyysaste 13 %.

Team Finlandin kasvu- ja kansainvälisyyskoordinaattori Jouni Hynynen kertoi, että tapahtuman yhtenä tarkoituksena on miettiä, miten lisätä yritysneuvojien yhteistyötä, koska jokainen tarvitsee apua ja tukea työssään.

Tilaisuudessa kuultiin myös kokemusasiantuntijan puheenvuorona jämsäläisen Ideal Isännöinti Oy: n yrittäjän Atte Porkkalan yrityksen tarina perinteisen isännöintipalvelun kehittämisestä teknologian avulla. Yritys haluaa erikoistua etäisännöintiin ja heillä työskentelee oma koodari, joka on erikoistunut ohjelmistorobotiikkaan. Robotiikan avulla voidaan luoda yritykseen esimerkiksi digitaalinen työntekijä, joka toimii kuin ihminen yrityksen sisällä.

 

Suomen Yrityskummeilta Joni Borgström kertoi Yrityskummien toiminnasta, joka on ilmaista, vapaaehtoista ja luottamuksellista. Keski-Suomessa on yli 70 yrityskummia, jotka auttavat yrittäjiä mm. liiketoiminnan kehittämisessä ja oikeiden sparraajien etsimisessä. Lisätietoa Yrityskummeista

E-vastuualueen johtaja Pirkko Melville Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoi yritysten vihreästä siirtymästä ja JTF-rahastosta (oikeudenmukaisen siirtymän rahasto), joka on yritysten kehittämisavustusta. Johtava asiantuntija Päivi Hamarus Keski-Suomen ELY-keskukselta kertoi puolestaan Keski-Suomen alueen TKI (Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta) -verkostoista. Eri puolille maakuntaa on syntymässä TKI-keskittymiä, esimerkiksi Jämsässä Kaipolan TKI-toiminta ja vihreä siirtymä ja kiertotalous.

 

Tilaisuuden lopuksi mietittiin työpajoissa, millainen on unelmien yritysneuvoja?  Seuraava yritysneuvojien tapaaminen järjestetään syksyllä Kyyjärvellä.

Tilaisuudessa esiintyi viulisti myös Jonas Hirvelä yhdessä vaimonsa Päivi Hakasen kanssa.

Jämsän kaupungin Tikka-hanke järjesti tilaisuuden yhdessä ELY-keskuksen kanssa.

Tikka-hanke edistää uudistuvaa teollisuutta ja kaupungin elinvoimaa. Työn mahdollistaa Keski-Suomen liiton myöntämä AKKE-rahoitus, jolla pyritään Jämsän äkillisen rakennemuutostilanteen hoitamiseen, koordinaatioon ja toimintaympäristön kehittämiseen uuden yritystoiminnan ja työpaikkojen luomiseksi.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Marja Salonen, p. 044 901 8997

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös