Kirjastopalvelupäällikkö jää eläkkeelle

Kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen siirtyy kesäloman jälkeen eläkkeelle. Hän oli viimeistä päivää töissä keskiviikkona 31. toukokuuta 2023, jolloin pitkää, yli kolme vuosikymmentä kestänyttä työuraa juhlistettiin työkavereiden kesken.

Virkaura Jämsänkosken kaupungin kirjastotoimenjohtajana alkoi elokuussa 1989. Vajaa kaksikymmentä vuotta sitten Mäkisestä tuli Jämsän ja Jämsänkosken yhteinen kirjastotoimenjohtaja.

Läksiäispuhetta pitäessään sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen muistutti, että Mäkisen virkavuosiin on mahtunut valtava määrä sekä tiloihin, kirjastoverkkoon että toimintatapoihin liittyviä erilaisia muutoksia.  Viimeisimpänä isona ponnisteluna oli Raitti-kokonaisuuden suunnittelu, muuton toimeenpano ja toiminnan käynnistäminen.

– Raitti-kokonaisuudessa Merjan työpanos ja sitoutuminen olivat keskeisessä ja ratkaisevassa roolissa. Raitin toteuttamisen osalta kysymys on ollut näkemyksellisyydestä, yksityiskohtiin pureutumisesta mutta ennen kaikkea kokonaisuuden hallinnasta, tulevaisuuskuvan rakentamisesta ja sitä kohti etenemisestä, Kilpeläinen totesi puheessaan.

Onnistunut työ näkyy käyttäjiltä tulleena positiivisena palautteena, jonka turvin elämää Raitilla on hyvä jatkaa.

Kilpeläinen luonnehti Merja Mäkistä pidetyksi esihenkilöksi sekä arvostetuksi toimijaksi sivistystoimen johtoryhmässä ja sivistystoimialalla.

– Kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkisessä yhdistyvät tiukka faktatieto, jämäkkä päätöksenteko ja luova heittäytyminen. Hän on onnistunut kiitettävin arvosanoin johtamistyössä, luonut toimintaedellytykset työn tekemiselle laadukkaasti ja vaikuttavasti, Kilpeläinen sanoi puheessaan.

Risto Heikkinen ottaa hoitaakseen Mäkiseltä vapautuvat tehtävät. Syyskuun alusta lähtien Heikkinen alkaa hoitaa myös elämänlaatupalveluiden tulosaluejohtajan tehtävää.

Jämsän kaupunki kiittää Merja Mäkistä yli 30 vuotta kestäneestä virkaurasta kaupungin palveluksessa sekä Jämsän asukkaiden ja alueella vaikuttavien hyväksi tehdystä ansiokkaasta johtamistyöstä hyvinvoinnin edistämiseksi ja vahvistamiseksi. Jämsän kaupunki toivottaa elämäntäyteisiä eläkevuosia.

 

Lisätiedot:

Sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen, p. 0400 542 062

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös