Koronarajoitukset sivistystoimen palveluissa 10.1. asti

Koronarajoitukset muuttavat Jämsän sivistystoimen liikunta- ja harrastuspalveluita, kirjastopalveluita, nuorisotyötä sekä työväen- ja musiikkiopiston palveluita 10.1.2021 asti.

Liikuntatilat

Jämsän kaupungin sisäliikuntatilojen sulku jatkuu 10.1.2021 saakka. Tämä tarkoittaa, että liikuntavuorot kaikenikäisiltä ovat edelleen keskeytyneinä. Liikuntatilojen tilavarausjärjestelmä on poissa käytöstä 10.1.2021 saakka.

Peruuntuneita ja käyttämättä jääviä vuoroja ko. ajalta ei laskuteta. Jo maksettujen yksittäisvuorojen maksut palautetaan varaajille. Kuntosaliasiakkaiden ovikoodien käyttöaikaa jatketaan max 20 päivällä sen mukaisesti kuin, mitä maksettua käyttöaikaa on jäljellä.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

Edellä mainituilta urheilijoilta edellytetään asianmukaista todistusta urheilijan asemasta. Todistuksen voi toimittaa vapaa-aikapalvelupäällikölle (18.12.2020 mennessä tai ajalla 28.-31.12.2020) katja.pohjoismaki@jamsa.fi tai hänen sijaiselleen palveluasiantuntijalle (ajalla 21.-23.12.2020 ja 4.-5.1.2021) hannu.ahlstedt@jamsa.fi. Kilpa- ja huippu-urheiluun varattavista liikuntatilavuoroista on sovittava erikseen vapaa-aikapalvelupäällikön tai hänen sijaisensa kanssa.

Koulu- ja päiväkotitiloja ei anneta ulkopuolisen toiminnan käyttöön, pois lukien lasten ja nuorten suunnitelman mukainen terapiapalvelu.

Uimahalli Koskikara on edelleen kiinni 10.1.2021 saakka. Uimahallin sarja- ja kausikorttien voimassaoloaikaa jatketaan vastaavasti. Uimahallin lipunmyynti on avoinna sarjakorttien ostoa varten 23.12.2020 saakka tiistaisin klo 8-10 sekä keskiviikkoisin ja torstaisin klo 16-18, ei kuitenkaan 24.12.2020.

Ulkotekojäät ovat auki. Pukukopit pidetään kiinni. Penkit sijoitetaan siten, että turvavälien noudattaminen on mahdollista. Kaupunki vetoaa ulkojäiden käyttäjiin, jotta kokoontumisrajoituksia noudatetaan. Näin toimien vältetään ruuhkia ja turvavälien noudattaminen on mahdollista.

Lisätietoja:
Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki p. 040 571 6556
Palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt p. 040 538 0452
Ulkoliikuntapaikkojen osalta kaupunginpuutarhuri Mia Järvinen p. 040-484 9323

Kirjasto

Kirjastot ovat avoinna ripeää lainaustoimintaa varten, pidempi oleskelu ei ole mahdollista. Pääkirjaston aukioloajat pysyvät ennallaan, mutta asiakasmäärä on rajattu kymmeneen henkilöön kerralla.

Asiakkaat voivat noutaa varaamansa aineiston ja palauttaa lainojaan, myös jonkin verran muuta aineistoa on lainattavissa. Aulassa on käytettävissä yksi asiakastyöasema, jolta voi myös tulostaa. Asiakkaat eivät pääse kirjaston muihin tiloihin valitsemaan aineistoa ja lehtilukusali on suljettu.

Varauksia aineistoon voi tehdä verkkokirjastossa keski.finna.fi. Asiakkaat voivat myös ottaa yhteyttä kirjastoon, mieluiten sähköpostilla kirjasto@jamsa.fi tai puh. 040 712 2503 ja pyytää henkilökuntaa keräämään aineistoa noudettavaksi.

Omatoimikirjastot Kuorevedellä ja Länkipohjassa ovat valvotusti avoinna lainaamista ja palauttamista varten seuraavasti: ma, ti, pe 10-16, ke-to 12-18. Asiakasmäärä on rajattu kymmeneen henkilöön kerralla. Lehtilukusalit ovat suljettuina, mutta asiakastyöasemat ovat käytettävissä.

Kirjastoauto Severus ajaa aikataulunsa mukaisesti. Yhtäaikainen asiakasmäärä on rajattu kahteen henkilöön, koulupysäkeillä rajaus sovitaan koulun ja kirjaston henkilökunnan yhteistyönä.
Keskustan lehtilukusali on suljettuna.

Kirjastoon tulee saapua terveenä ja oireettomana. Suositamme kasvomaskin käyttöä. Pyydämme asiakkaita huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta ja noudattamaan kahden metrin turvaväliä.
Tervetuloa asioimaan kirjastossa!

Lisätietoja: kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen, puh. 040 832 1123

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat kiinni 10.1.2021 asti. Kaikki kerho- ja ryhmätoiminnat ovat tauolla vastaavan ajan. Nuorisotyötä tehdään verkkonuorisotyönä ja jalkautuvana nuorisotyönä.

Tarkempia tietoja verkkonuorisotyöstä on saataville nuorisopalveluiden somekanavista: Facebook @jamsanuorisopalvelut, Instagram @jamsanuorisopalvelut sekä VainJämsäjutut –discord –kanavalta.

Verkkonuorisotyön muodoista tiedotetaan tarkemmin nuoria ja huoltajia viimeistään torstaina 17.12.2020 Jämsän peruskoulujen, Jämsän lukion ja Gradia Jämsän Wilma-järjestelmän kautta.
Tiedotteessa on mukana myös Jämsän seurakunnan, James Koskisen Vapaapäivän ja 4H-yhdistyksen nuorisotyön muodot.

Lisätietoja: vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556

Työväenopisto

Kevätlukukauden aloitus siirtyy alkavaksi maanantaina 11.1.2021 eli viikolla numero 2. Kevätlukukausi oli alun perin suunniteltu alkavaksi torstaina 7.1. ja muutama liikuntakurssi olisi alkanut jo tiistaina 5.1. Kevätlukukauden alusta pitämättä jäävät kurssikerrat pidetään keväällä 2021 lukukauden päätteeksi.

Lisätietoja: ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen, puh. 040-751 4731

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös