Koronarajoituksista luopumista jatketaan

Koronarajoituksia puretaan vähitellen. Tautia ei ole kuitenkaan kokonaan selätetty.

Mikäli Aluehallintovirasto (AVI) ei jatka tartuntatautilain 58d, ns. ”turvavälipykälän” voimassaoloa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmän esityksen mukaisesti, se päättyy helmikuun loppuun mennessä. Tällöin maaliskuun alusta lukien kaupungin tiloissa asiakkaiden, muiden toimintaan osallistuvien tai seurueiden henkilömääriä ei enää rajoiteta.

Jämsän kaupunki ei valmistele uusia koronapäätöksiä. Myös yksityistilaisuuksien henkilömäärä suositus on päättynyt Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän päätöksellä. Sen sijaan maskisuositus on edelleen voimassa myös Jämsässä.

Ihmisten oma vastuullisuus korostuu

– Tapausmäärät ovat vakiintuneet, mutta ovat edelleen korkealla tasolla. Sairaalakuormittuvuus on pysynyt vakaalla tasolla. Rajoitusten poistuessa ihmisten oma vastuullisuus hyvissä hygieniakäytännöissä korostuu, jotta tilanne pysyisi hyvänä eikä takaiskuja enää kevään mittaa tulisi, hallintoylilääkäri Jyri Moilanen muistuttaa.

Jämsän kaupungin koronavalmiusjohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 1. maaliskuuta kaupunginjohtaja Hanna Helasteen johdolla.

Lisätietoja:

Vs. kaupunginjohtaja Anna-Liisa Juurinen, p. 040 747 7736
Hallintoylilääkäri Jyri Moilanen, p. 040 617 5215

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös