Kotihoidossa todettu koronatartunta

Jämsässä, Jämsänkosken kotihoidon yksikössä on eilen todettu koronatartunta yhdellä työntekijällä. Kotihoidon palveluissa työskentelevät ovat Jämsän Terveyden henkilökuntaa.

Karanteeniin on asetettu altistumisen johdosta kaikkiaan 35 henkilöä, joista 29 henkilöä on kotihoidon työntekijöitä ja asiakkaita. Karanteenissa olevien kotihoidon asiakkaiden luona ei sallita vierailuja karanteenin aikana. Karanteenit jatkuvat 7. huhtikuuta saakka.

Kotihoidon palvelut turvattu

– Kotihoidon palveluissa sijaisjärjestelyt ovat meneillään ja palvelut turvataan. Kotihoidon palveluiden osalta asiakkaat ja omaiset voivat olla ilman huolta. Lyhytaikaishoito ja päivätoiminta Linnakartanon palvelutalossa ja päiväkeskuksessa jatkuu normaalisti. Karanteenissa olevat eivät voi osallistua toimintaan, palvelujohtaja Sisko Tiirinen sanoo.

– Kotihoidossa valtaosa asiakkaista on saanut koronarokotuksen ja henkilökunta suojautuu asianmukaisesti kotikäynneillä. Jämsänkosken kotihoidosta ollaan yhteydessä karanteeniin asetettuihin asiakkaisiin tai omaisiin. Jämsässä lisääntyneiden koronatapausten johdosta koronatestausaikoja on lisätty, ja testiin pääsee matalalla kynnyksellä, johtava ylilääkäri Titta Frantsila toteaa.

Lisätietoja:

Hallintoylilääkäri Unto Palonen p. 040 617 5215
Johtava ylilääkäri Titta Frantsila, Jämsän Terveys p. 040 137 6787
Palvelujohtajaj Sisko Tiirinen, Jämsän Terveys p. 040 712 2613

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös