Kulttuuripalkinto Jämsän Seudun Kameraseuralle

Kuudetta kertaa jaettu palkinto annettiin yhdistyksen edustajille Jämsän kaupungin järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlassa.

Jämsän sivistyslautakunta myönsi Viljo Järvisen kulttuuripalkinnon Jämsän Seudun Kameraseuralle. Palkinto myönnetään yhdistykselle ansioista valokuvataiteen saralla ja yhdistyksen pitkäjänteisestä, vuosikymmeniä jatkuneesta valokuvausharrastuksen edistämisestä sekä paikalliskulttuurin ja ajan ilmiöiden tallennustyöstä.

Kuudetta kertaa jaettu palkinto annettiin yhdistyksen edustajille Jämsän kaupungin järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlassa. Palkinto on suuruudeltaan 3000 euroa.

 

Kameraseuralla on monipuolista toimintaa

Jämsän Seudun Kameraseura ry juhlii tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan. Jäsenten määrä on vuosikymmenten aikana vaihdellut, mutta harrastajia on riittänyt kaikille vuosikymmenille.

Yhdistyksen toimintamuodot ovat laaja-alaisia ja jäsenistöä monipuolisesti tukevia. Toiminta pitää sisällään muun muassa kilpailuja, koulutuksia, kuvailtoja, kuvausretkiä, näyttelyjä ja valokuvauspajoja.

Jämsän Seudun Kameraseura järjestää säännöllisesti kuvailtoja, joiden teemat ja aiheet vaihtuvat kuukausittain. Vuosittain toteutetaan Vuoden kuvaaja -kilpailu, joka on Anna Salosen muistokilpailu. Näyttelytoiminta on osa seuran toimintaa. Valokuvanäyttelyitä järjestetään vuosittain eri teemoilla ja eri paikoissa Jämsän alueella. Yhteistyötä tehdään myös muiden järjestöjen kanssa.

Jämsän  Seudun Kameraseuran toiminta seuraa aktiivisesti ajan ilmiöitä samalla tallentaen merkityksellisesti jämsäläistä kulttuuriperintöä.

 

Kulttuuripalkinnon historiaa

Viljo Järvisen nimeä kantava kulttuuripalkinto perustettiin Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Palkinto perustuu mallipuuseppä Viljo Järvisen Jämsän kaupungille testamenttaamaan omaisuuteen, jota käytetään hänen tahtonsa mukaisesti kulttuurin edistämiseen.

 

Kulttuuripalkinnon ovat aiemmin saaneet:

Vuonna 2021 Suomen Huopayhdistys Filtti ry:lle ansioista Jämsän kansainvälisten huopanäyttelyiden järjestäjänä sekä huovan ja sen käsityötekniikoiden esiin nostajana.

Vuonna 2020 Katja Lampiselle taiteellisista ansioistaan kan­san­mu­sii­kin pa­ris­sa ja työstä kansanmusiikin edistämiseksi.

Vuonna 2019 Kuoreveden Nuo­ri­so­seu­ra Nysä ry:lle ansioistaan ylei­sen kulttuurityön saralla sekä yhteisöllisyyden yl­lä­pi­tä­jänä ja edistäjänä.

Vuonna 2018 Hallinportin Il­mai­lu­mu­seolle ansioistaan ilmailuhistorian tallentajana ja perinteen vaalijana.

Vuon­na 2017 kir­joit­ta­ja-oh­jaa­ja, toimittaja Risto Ha­ko­lalle ansioistaan teat­te­ri­tai­teen saralla.

 

 

Lisätietoja: kulttuurisihteeri -ohjaaja Päivi Himanen puh. 0400 951 828

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös