Lukudraama Äidin rakkaus pääkirjastossa tiistaina 10.1.

J+J Teatteri ja Jämsän kaupunginkirjasto järjestävät lukudraamana puolen tunnin maistiaisen teatterin kevään tarjonnasta. Lukudraama esitetään pääkirjaston monitoimitilassa tiistaina 10. tammikuuta kello 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Äidin rakkaus kertoo yhdessä asuvista äidistä ja aikuisesta pojasta. Kodissa aika on pysähtynyt menneisyyteen. Elämä kiertää pientä yksinkertaista kehäänsä kunnes kotiin saapuu ulkopuolinen voima. Arkiset asiat alkavat saada absurdeja mittasuhteita.

Näytelmän ensi-ilta on lauantaina 21.1. Rooleissa nähdään Jukka Lahtinen, Tarja Lankinen ja Eija Roos-Kuosmanen.

Käsikirjoittajana on Antti Haikkala. Suomen Harrastajateatteriliitto palkitsi vuonna 2011 tekstin parhaana kantaesityksen käsikirjoituksena. Esityksen ohjaa Anna-Maija Ojansivu.

Teksti on hauska, mutta taustalla on traagisuutta. Sitä voisi ehkä kutsua komediaksi, joka koskettaa - varmaankin vähän eri tavalla erilaisia katsojia

ohjaaja Anna-Maija Ojansivu

Mitä lukudraamassa tapahtuu? Näyttelijät esittävät näytelmän lukien pöydän takana plarien kanssa. Tekstiin eläydytään kuten esityksessä. Näytelmätekstistä luetaan kokonaisuudessaan myös paranteesit, käsikirjoituksessa oleva toiminnan kuvaukset, joita ei ole tarkoitettu ääneen esitettäväksi.

Kokeilimme lukudraamaa syksyllä Mummun saappaassa soi fox -esityksellä. Se sai niin hyvän palautteen, joten päätimme uusia kokeilun heti. Äidin rakkaudessa on paljon puhetta ja vähän rooleja. Siksi se on omiaan lukudraamaksi.

kirjastonhoitaja Tommi Tapiainen

Lisätietoa
J+J Teatteri: puheenjohtaja Vesa Niinikangas, vesaniinikangas@me.com, 0400 433 307, www.jjteatteri.fi
Jämsän kaupunginkirjasto: kirjastonhoitaja Tommi Tapiainen, tommi.tapiainen@jamsa.fi, 040 635 9960

Jaa sosiaalisessa mediassa

Read also