Maskisuositus edelleen voimassa

Yksilöiden vastuu korostuu rajoitusten poistuessa. Alueellinen maskisuositus on edelleen voimassa.

Taysin sairaalakuormitus laski hiukan viime viikon aikana. Sairaalaan tulee päivittäin silti keskimäärin kahdeksan uutta koronapotilasta. Taysin osastoilla on hoidossa koronan takia 31 potilasta ja teholla alle viisi koronapotilasta. Lisäksi osalla sairaalahoidossa olevista potilaista, joilla on todettu korona, sairaalassaolon syy on jokin muu kuin koronavirus.

Pirkanmaalla todettiin viime viikon aikana 4041 koronatartuntaa. Ilmaantuvuus (1459 tartuntaa/100 000 asukasta) on entisellä tasolla, joskin todellinen tartuntamäärä on isompi kuin laboratorioissa varmennetut tartunnat. Koronatartunta todettiin viime viikolla 55 prosentilla Fimlabissa testatuista. Testejä tehtiin 5029.

Täysi rokotussuoja on ehkäissyt merkittävästi riskiryhmien sairaalahoidon tarvetta, kun sitä verrataan rokottamattomien riskiryhmien sairaalahoidon toteutumiseen. Suojateho vaikealle tautimuodolle on säilynyt erittäin hyvänä myös omikronin aikana.

Maskisuositus edelleen voimassa

Tartuntatautilain ”turvavälipykälä” 58d on voimassa Pirkanmaalla helmikuun loppuun asti. Alueellinen pandemiaohjausryhmä ei esitä sen jatkamista Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle.

Pandemiaohjausryhmä poisti myös yksityistilaisuuksien henkilömäärää koskevan suosituksen.
– Rajoitusten poistuessa yksilöiden vastuu korostuu entisestään, muistuttaa johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Alueellinen maskisuositus on Pirkanmaalla voimassa edelleen.
– Urheilutapahtumissa maskien käyttö näyttää olevan edelleen kovin vähäistä. Toivomme niihin nyt ryhtiliikettä, jotta tartuntamäärät eivät ainakaan kasvaisi nykyisestä. 

Lähde: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedote 22.2.2022

Lisätietoja:

Vs. kaupunginjohtaja Anna-Liisa Juurinen, p. 040 747 7736
Hallintoylilääkäri Jyri Moilanen, p. 040 617 5215

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös