MM-rallin huipennus nähdään sunnuntaina Himoksella

Jämsän kaupunki isännöi sunnuntaina 6. elokuuta Secto Rally Finlandin huipennusta Himos-Jämsän ralliareenalla. Luvassa on huikean jännittävä rallipäivä, jossa katsojat pääsevät seuraamaan kahteen kertaan ajettavaa erikoiskoetta, renkaiden vaihtoa, rallin maaliintuloa ja päivän lopuksi palkintoseremoniaa.

Tulevana viikonvaihteena 3.-6. elokuuta 2023 kaasutellaan Secto Rally Finland eli MM-ralli, joka näkyy näyttävästi Jämsän seudulla. Rallitunnelmaa riittää, sillä Jämsän alueella ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta neljällä eri reitillä – Rapsula, Vekkula, Moksi-Sahloinen ja Himos-Jämsä.

Lauantaina Rapsula ajetaan ensimmäisen kerran kello 10.02 ja toisen kerran kello 17.32. Vekkulan erikoiskoe on vuorossa kello 11.05 ja 18.35.

Sunnuntaina Moksi-Sahloinen ajetaan niin ikään kahteen kertaan kello 7.53 ja 10.30.

 

Helpoin tapa päästä rallitunnelmaan on suunnata sunnuntaina ensimmäistä kertaa järjestettävälle Himos-Jämsän ralliareenalle, jossa katseltavaa riittää koko päiväksi. Himos-Jämsä erikoiskokeet alkavat kello 9.05 ja 13.15. Rallin viimeisenä erikoiskokeena ajettava Himos-Jämsä 2 on Wolf Power Stage, josta ajajien on mahdollista saada lisäpisteitä. Rengashuolto on Himoksella ennen viimeistä erikoiskoetta kello 12.43. Päivän lopuksi ralliareenan yleisö pääsee seuraamaan kello 14.15 alkavaa palkintoseremoniaa.

Himos-Jämsän ralliareena tarjoaa katsojille monenlaista oheisohjelmaa päivän ajaksi. Alueella on muun muassa kaksi rallisimulaattoria, automuseo Mobilian Historic -rallikalustoa sekä mönkijöiden ja minicross-mopojen testiajoa lapsille. Paikalla on myös myynti- ja esittelypisteitä sekä ravintolapalveluita. Lisäksi alueella voi seurata rallin livelähetystä isoilta näytöiltä.

Ralliareenalle pääsee kaikilla erikoiskokeen seuraamiseen oikeuttavilla lipuilla ja passeilla.

 

Jämsän kaupunki on valmistautunut yhteistyökumppaneiden kanssa Secto Rally Finland -tapahtumaan alkutalvesta lähtien.

– Kiinnostus on vahvaa kotimaisen ja kansainvälisen matkailijan sekä medianäkyvyyden näkökulmasta. Himos-Jämsä tarjoaa jälleen mielenkiintoisen rallielämyksen oheistapahtumineen tulevana lauantaina ja sunnuntaina huipennuksena Himoksen Power Stage, iloitsee matkailu- ja markkinointijohtaja Ulla Haggrén.

 

Rallin vuoksi Himoksen alueella on normaalista poikkeavat liikennejärjestelyt sunnuntaina kello 6.15-15.00. Ralliareenan parkkialueelle johtava Länsi-Himoksentie muutetaan yksisuuntaiseksi ja se on käytössä ainoastaan rallin yleisöliikenteelle. Kaikki tapahtuma-alueelle autolla tulevat kulkevat Himos Centerin ohi Länsi-Himoksentietä paikoitusalueelle. Pysäköinti ralliareenalle maksaa viisi euroa.

Kevyenliikenteenväylä Säyryläntieltä Peikkometsäntielle ei ole jalankulkijoiden käytössä, vaan sitä käytetään Himos Golfin asiakkaiden ja alueen mökkiläisten liikennöintiin.

 

Lue liikennejärjestelyistä tarkemmin täältä, muita lisätietoja löydät täältä.

 

Jämsän kaupungilla on kaksivuotinen yhteistyösopimus AKK Sports Oy:n kanssa koskien MM-rallin Suomen osakilpailun Jämsän erikoiskokeita ja katseluareenaa. Sopimus on voimassa vuoteen 2023 saakka, ja neuvotteluoptiot vielä kahdelle seuraavalle vuodelle. Tavoitteena on saada niin kotimaista kuin kansainvälistä näkyvyyttä kaupungin eri toimijoille, yrityksille ja yhdistyksille.

 

Lisätiedot:

Matkailu- ja markkinointijohtaja Ulla Haggrén, p. 040 526 1393

Projektipäällikkö Nina Lehtomäki, p. 044 794 4200

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös