Museot ja kirjastot voidaan Pirkanmaalla avata

Pirkanmaan koronatilanne on edennyt viikon ajan myönteiseen suuntaan ja tartuntojen määrä on puoliintunut edellisviikosta. Koronaviruksen ilmaantuvuus kuluneen kahden viikon ajalta on 55 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Fimlabin analysoimista näytteistä positiivisten osuus oli viime viikon perusteella 1,2 prosenttia. Pandemiaohjausryhmän mukaan Pirkanmaa siirtyy koronaluokittelussa leviämisvaiheesta takaisin kiihtymisvaiheeseen.

Pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaan Pirkanmaan museot ja kirjastot voidaan nyt avata hygieniaohjeita noudattaen. Niin ikään vuonna 2002 ja myöhemmin syntyneet voivat tällä viikolla aloittaa lajinmukaisen harjoittelun ulkoliikunnassa ilman ryhmäkokorajoitusta. Jos tilanne jatkuu suotuisana, ensi viikolla tarkastellaan aikuisten ryhmäliikuntaharrastusten mahdollistamista ulkona sekä uimahallien, kylpylöiden ja yleisten saunojen tilannetta.

Tapausten määrä laski

Viime viikolla todettiin 102 koronatartuntaa. Niistä pystyttiin jäljittämään 80 prosenttia eli 82 tapausta.

Samasta taloudesta tai perhepiiristä 37 tapausta ja sukulaisten tai ystävien tapaamisesta 19 tapausta. Työpaikoilta todettiin kahdeksan tapausta seitsemältä eri työpaikalta. Vapaa-ajan harrastuksista tuli kaksi tartuntaa. Päiväkodeista tuli kaksi ja kouluista kaksi tartuntaa. Ulkomailta tuli viisi tartuntaa. Muita tartuntalähteitä oli seitsemän.

Viime viikolla 40 prosenttia sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa.

Jämsän ilmaantuvuusluku noussut

Jämsän koronatartuntojen 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku 65 / 100 000 on hieman suurempi kuin muualla Pirkanmaalla.

Poikkeusolojen päättymisestä huolimatta Jämsän kaupunginjohtajan erityistoimivaltaa on jatkettu toukokuun loppuun saakka. Tämä antaa mahdollisuuden nopeampaan päätöksentekoon peruspalvelujen turvaamiseksi ja häiriötilanteen normalisoimiseksi.

Rokotukset ovat edenneet hyvin. Suurin osa 65-69 vuotiaista on jo rokotettu. Yli 60 v-rokotukset ovat käynnissä. – Edelleen kannustamme kaikkia, joilla on lieviäkin oireita tai jotka epäilevät saaneensa tartunnan, hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä, hallintoylilääkäri Unto Palonen sanoo.

Lähde: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedote 4.5.2021

Lisätietoja:

Vs. kaupunginjohtaja Anna-Liisa Juurinen p. 0404 747 7736

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös