Musiikki-ilottelua luvassa!

Jämsän Kesäteatterin energinen porukka on valmiina esityskauteen – Nuotin vierestä tarjoilee menoa ja meininkiä, tuttuja biisejä ja riemua, herkkyyttä unohtamatta.

Jämsän Kesäteatteri: Nuotin vierestä, ensi-ilta 2.7.2023

Jos olet liikuskellut Jämsän Pietilässä, Sähkökosken maauimalan tuntumassa viime aikoina, olet saattanut kuulla laulua, musiikkia, naurua ja iloista pulinaa. Jämsän Kesäteatterin harjoitusten hyvä meininki on takuulla välittynyt ympäristöönsä. Musiikkinäytelmä Nuotin vierestä saa ensi-iltansa sunnuntaina 2.7. ja minä pääsin ilokseni kameran kera seuraamaan harjoituksia.

­– Musiikkinäytelmää sekä tuoretta tekstiä on toivottu kovasti, ja nyt sitä saadaan! Tämä on draamakomedia, jossa on elämän kaikki puolet mukana, hauskanpitoa sekä herkkyyttä, ohjaaja Reko Himanen kertoo.

Nuotin vierestä on alun perin elokuva vuodelta 2016. Tamperelainen Pyynikin kesäteatteri toi kesällä 2019 ensi-iltaan siitä näyttämösovituksen, ja nyt tämä Johanna Hartikaisen käsikirjoittama näytelmä esitetään Jämsässä. Päähenkilöinä on karaokesta innostuva Leena (Päivi Lahtinen) sekä hänen poikansa Arto (Levi Mikkonen), joka elää monenlaisen paineen alla. Vähin niistä ei suinkaan ole jämäkkä vaimo (Iida Lahtinen).

Lavalla säteilee 13 näyttelijää, ja ilahduttavaa on nähdä joukossa monta nuorta. Suurin osa tekee usean roolin, joten lavan takana riittää vilskettä; vaatteita vaihdetaan takuulla melkoisella tahdilla. Näytelmässä kuullaan 12 kappaletta, jotka ovat karaoken kestosuosikkeja. Joten voi siis arvailla etukäteen, mitä biisejä mahtaa olla mukana.

– Upea porukka meillä jälleen on kasassa, energiaa riittää, Reko kehuu.

Uusi kasvo Jämsän teatterin lavalla on Emma Säteri, joka kertoo aiemmin näytelleensä joskus yläasteella Kangasalla.

– Mun puoliso on Rekon vanha koulukaveri, ja käytiin yhdessä kattomassa Tenhon näytelmä. Siitä se ajatus sitten lähti, ja niin päädyin mukaan Kesäteatteriin. Oli mahtavaa miten lämpimästi mut otettiin vastaan, vaikka en tuntenut ketään ennestään. Teatteri yhdistää. Tämä on harrastus, joka antaa itselle paljon, ja on hienoa päästä välittämään sitä kaikkea hyvää myös katsomoon.

Levi Mikkonen on nähty jämsäläisten estradien lisäksi viime aikoina myös Tampereella. Takana on toinen lukiovuosi TYKissä, eli Tampereen yhteiskoulun lukiossa, joka on ilmaisutaidon erityislukio. Levi on harrastanut teatteria suunnilleen yhdeksän vuotta, ja kokemusta on kertynyt monenlaisista produktioista ja oppeja on poimittu sieltä ja täältä. Palo teatterin tekemiseen on valtava.

– Tämä on itse asiassa viides näytelmä, jossa olen mukana tänä vuonna. Tykkiläiset olivat mukana Tampereen Työväenteatterin Käärmeenpääntallaajissa, ja toukokuussa esitimme Teatterimontussa oman, Käärmeenpääntallaajat II – Jos maailma ei lopukaan -näytelmän. Lisäksi sitten näitä Jämsän näytelmiä, mm. Tenholla.

Ei lienee yllättävää, että Levin haaveissa on ammattinäyttelijän ura. Upea haave, jota kannattaa totisesti tavoitella – ja jonka toteutumiseen en näe mitään estettä, sillä sen verran vakuuttavaa nuoren miehen esiintyminen on.

Mutta nyt on aika mennä täysillä Nuotin vierestä, ja sukeltaa kesäteatterin huumaan. Ja voin harjoitusten perusteella luvata, että tiedossa on upeita laulunumeroita (eikä ollenkaan nuotin vierestä), paljon tapahtumia, vauhdikasta menoa, romantiikkaa ja huikeita näyttelijäsuorituksia. Eli siis kesäteatteria parhaimmillaan!

Teksti ja kuvat: Johanna Suominen

Esitykset:
su 2.7. klo 16
ti 4.7. klo 18 LOPPUUNMYYTY
ke 5.7. klo 18
su 9.7. klo 16
ti 11.7. klo 18
ke 12.7. klo 18
su 16.7. klo 16
ti 18.7. klo 18
ke 19.7. klo 18
to 20.7. klo 18
su 23.7. klo 16
ti 25.7. klo 18
ke 26.7. klo 18
la 29.7. klo 16
su 30.7. klo 16
ti 1.8. klo 18
ke 2.8. klo 18
la 5.8. klo 16
su 6.8. klo 16
ti 8.8. klo 18

Käsikirjoitus: Johanna Hartikainen
Dramatisointi: Johanna Hartikainen, Hanna Suurhasko ja Ola Tuominen
Ohjaus: Reko Himanen
Rooleissa: Levi Mikkonen, Päivi Lahtinen, Jouni Leppikorpi, Jenni Lehtonen, Kaapo Hakonen, Maisa Kanerva, Iida Lahtinen, Minna Kivi, Veera Lehtinen, Reijo Himanen, Eira Jokinen, Emma Säteri ja Reko Himanen
Musiikin taustat: Matti Ekman

Esityksen kesto: 2 tuntia 15 minuuttia sisältäen väliajan
Perustuu Fremantle Finlandin elokuvaan Nuotin vierestä, alkuperäisidea Lauri Nurkse.

Lippujen hinnat:

Peruslippu: 20 euroa
Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat: 18 euroa
Nuoret (alle 18 v.): 14 euroa

Ryhmät (yli 15 henkilöä): 14 peruslipun hinta + 1 ilmaislippu, (yli 30 henkilöä) 28 peruslipun hinta + 2 ilmaislippua jne. Ryhmien suositellaan varaavan lippunsa hyvissä ajoin, jotta paikkoja riittää varmasti kyseiseen esitykseen.

Lippuvaraukset ja tiedustelut:
050 5377895 tai jamsankesateatteri@gmail.com

Huom! Kahviossa käytämme ainoastaan käteistäSähkökoskenkatu 31, Jämsä

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös