Neljänsiä koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella nyt 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville

Neljänsiä koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella terveysasemilla 70 vuotta täyttäneiden lisäksi nyt 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville 15.8. alkaen walk in -rokotukset Jämsän liikuntahallin rokotuspisteellä myös kaikille 60 vuotta täyttäneille

Jämsän Terveys, Pihlajalinna
Tiedote 3.8.2022

THL:n suosituksen mukaisesti neljänsiä koronarokoteannoksia tarjotaan portaittain alkaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille eli seuraavassa järjestyksessä:

  1. 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin
  2. 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät – THL
  3. 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, ei tarvitse nyt tehosteannosta.

Kaikki 70 vuotta täyttäneet sekä 18-69 vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat jämsäläiset voivat varata ajan rokotukseen Jämsän pääterveysasemalle, Kuoreveden tai Länkipohjan terveysasemalle sähköisesti tai puhelimitse. Aikoja on vapaana vielä loppuviikolle ja ensi viikolla.

Huom: Myös viidensiä koronarokotuksia annetaan edelleen voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. Tehoste voidaan antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta. Lisätietoa: Jämsän Terveys | Tiedote koronarokotuksista 20.6.2022 (jamsanterveys.fi)

Jämsän liikuntahallin joukkorokotuspiste avataan maanantaina 15.8, rokotuksia annetaan sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta walk-in linjoilla aiempaan tapaan. Ajat ovat sähköisessä ajanvarauksessa jo varattavissa.

15.8. alkaen neljänsiä rokotuksia annetaan myös kaikille 60 vuotta täyttäneille. Sivuterveysasemilla rokotuksia annetaan edelleen ajanvarauksella.

Lisätietoja:
Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja, Jämsän Terveys

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri,  Jämsän Terveys

Sähköinen rokotusten ajanvaraus tästä linkistä jämsäläisille

Rokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelimitse:
p. 040 7560 744 (ma-pe klo 10-14)

Jämsän liikuntahallin rokotuspiste Keskuskatu 16, avoinna 15.8. alkaen joka arkipäivä: ma-ti, to-pe klo 9-16 ja ke 9-17 (ajanvaraus ja walk-in)

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös