Nuorten liikunta-, kulttuuri- ja taidestipendit luovutettiin

Nuorten liikunta-, kulttuuri- ja taidestipendit luovutettiin

Kaupunginhallitus hyväksyi 21.10.2019 § 261 lin­jauk­sen nuorille myönnettävistä stipendeistä ja delegoi sään­nöis­tä päättämisen sivistyslautakunnalle.  Sivistyslautakunta päätti säännöistä kokouksessaan 6.11.2019.

Stipendit voidaan luovuttaa 15-22 –vuotiaille jämsäläisille nuorille heidän ansioistaan liikunnan, kulttuurin tai taiteen alalla. Stipendit ovat suuruudeltaan 50 euroa. Liikuntastipendi myönnetään esityksestä kaikille 15-22 -vuotiaille jämsäläisille, jot­ka ovat saavuttaneet ko. vuoden aikana Suomen mestaruus­kil­pai­luis­sa tai kansainvälisissä arvokilpailuissa mitalisijan. Esitykset kulttuuri- ja taidestipendien saajista tehdään järjestöjen tai oppilaitosten toimesta. Stipendi voidaan myöntää kulttuurin ja tai­teen saralla me­nes­ty­neel­le nuorelle. Stipendejä myönnetään enin­tään 10 kap­pa­let­ta vuosittain.

Stipendien saajat julkistettiin kaupunginvaltuuston kokouksessa 22.3.2021.

Nuorten liikunta-, kulttuuri- ja taidestipendien saajat perusteluineen

Kulttuuri- ja taidestipendit (10 kpl) á 50 €

Levi Mikkonen

Levi näytteli pääroolin J+J teatterin nuorten ryhmän näytelmässä Peter Pan. Lisäksi hän toimi Jämsän kesäteatterin näytelmässä äänimiehenä.
Aurinkoisella olemuksellaan Levi luo positiivisuutta ympärilleen.

Minttu Jämsen

Minttu on Kuoreveden koulun oppilas, joka on edistynyt merkittävästi pianon ja sähkökitaran soittamisessa. Hän esiintyi Jämsän kaupungin itsenäisyyspäivän juhlavideossa ja ystävänpäivänkonsertissa.
Minttu on lahjakas, ahkera, taitava ja monipuolinen muusikon alku.

Niilo Hurme

Niilo on suorittanut Jämsänjokilaakson musiikkiopiston perusasteen              päättötutkinnon vuoden 2020 marraskuussa. Hänen pääinstrumenttinsa on saksofoni.

Polina Krykova

Polina on suorittanut Jämsänjokilaakson musiikkiopiston perusasteen päättötutkinnon keväällä 2020. Hänen pääinstrumenttinsa on akustinen kitara.
Polina on esiintynyt paljon ja pitänyt myös omia konsertteja sekä osallistunut kansainvälisiin kilpailuihin.

Pihla Kettunen

Pihla on Jämsänjokilaakson musiikkiopiston oppilas. Hän on monilahjakas, innostunut ja toisia innostava nuori. Pihla toimii musiikin, tanssin ja teatterin saralla.

Jaakko Elokannas

Jaakko toimi kesällä 2020 Jämsän kaupungin kesäsoittajana. Hän soitti ennakkoluulottomasti ja monipuolisesti Jämsän kaduilla ja toi iloa poikkeusolojen aikana. Hän myös järjesti yhden pienen konsertin.

Jaakko Olkkonen

Jaakko suoritti Jämsänjokilaakson musiikkiopiston syventävien opintojen päättötutkinnon erinomaisella kotikonsertilla. Konsertti toteutettiin etäyhteydellä. Pianokonsertin ohjelmisto oli poikkeuksellisen tasokas.

Vili Anttila

Vili toimi kesällä 2020 Jämsän kaupungin kesäsoittajana. Hän soitti ennakkoluulottomasti ja monipuolisesti Jämsän kaduilla ja toi iloa poikkeusolojen aikana. Hän järjesti myös yhden pienen konsertin.

Tanja Nummelin

Tanja on suorittanut Jämsänjokilaakson musiikkiopiston perusasteen päättötutkinnon syksyllä 2020.Hänen pääinstrumenttinsa on huilu.

Maisa Moisio

Maisa on suorittanut Jämsänjokilaakson musiikkiopiston perusasteen päättötutkinnon syksyllä 2020.Hänen pääinstrumenttinsa on kantele.

Liikuntastipendit (14 kpl) á 50 €

Siiri Kaislo

Siiri on harrastanut jalkapalloa jo useita vuosia. Jämsäläisjoukkueissa pikkujuniorina jalkapallo-oppinsa saanut Jyväskylän Pallokerhon jalkapalloilija saavutti B-tyttöjen SM pronssia viime vuonna.

Nina Nurmesviita

Nina ja connemaraponi Aramara Ramses saavuttivat kenttäratsastuksen nuorten SM pronssia viime vuonna Tervossa.
Nina on harrastanut ratsastusta jo pitkään ja edustaa Korpilahden Ratsastajia.

Olivia Asikainen

Kaipolan Vireen yleisurheilija saavutti SM hopeaa pituushypyssä Pedersöressä N16 sarjassa.

Inka Remes

Inkan paras saavutus viime vuonna oli ampumajuoksun SM pronssia Kontiolahdella N17 sarjassa.
Inka edustaa lajissaan Keuruun Kisailijoita.

Melia Palsinajärvi

Melia saavutti viime vuonna N15 sarjassa SM kultaa rulla-ampumahiihdossa Hollolassa, ampumajuoksussa Kontiolahdella sekä viestissä. SM hopeaa ampumahiihdon normaalimatkalla ja SM pronssia yhteislähdössä Oulussa. Melia edustaa lajissaan Kontiolahden Urheilijoita.

Tessa Moisio

Kaipolan Vireen yleisurheilija Tessa saavutti pituushypyssä SM pronssia N17 sarjassa Espoossa.

Simo Piirainen

Simo saavutti moukarin heitossa SM hopeaa Pedersöressä P16 sarjassa. Simo edustaa Kaipolan Virettä.

Hilla Pitkänen

Jämsän Retki-Veikkojen suunnistaja Hilla saavutti SM pronssia keskimatkalla Korpilahdella D20 sarjassa ja kultaa SM-viestissä Pöytyällä D20 sarjassa.

Helmi Pitkänen

Jämsän Retki-Veikkojen suunnistaja Helmi saavutti pronssia SM viestissä Pöytyällä D18 sarjassa.

Elena Konstari

Jämsän Retki-Veikkojen suunnistaja Elena saavutti pronssia SM viestissä Pöytyällä D18 sarjassa.

Heta Virkajärvi

Jämsän Retki-Veikkojen suunnistaja Heta saavutti pronssia SM viestissä Pöytyällä D18 sarjassa.

Elias Ronkainen
Jämsän Retki-Veikkojen suunnistaja Elias saavutti kultaa SM keskimatkalla H15 sarjassa Korpilahdella.

Aarni Ronkainen

Jämsän Retki-Veikkojen suunnistaja Aarni saavutti kultaa SM yössä H18 sarjassa Joensuussa ja pronssia SM keskimatkalla Korpilahdella H18 sarjassa.

Mikaela Karjalainen

Jämsän Retki-Veikkojen suunnistaja Mikaela nappasi D20 sarjassa kultaa SM viestissä Pöytyällä ja SM sprintissä Salossa sekä hopeaa SM keskimatkalla Korpilahdella ja SM yöstä Joensuussa.

Lisätietoja:
vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki
puh. 040 571 6556

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös