Nuorten Raitilla uusi ilme

Nuorten Raitin visuaalinen ilme on uudistunut talven aikana. Kuvassa on nuoren taiteiljan Danilin tekemä juliste, joka on esillä Nuorten Raitilla.

Nuorten Raitin visuaalista ilmettä on uudistettu nuoriso-ohjaaja Sira Moksin ohjauksessa. Helmikuussa nuorisopalveluissa työkokeilun aloittanut Danil, Nuorten ja Pienten Raitin kävijät, kotouttamiskoulutuksen nuoret ukrainalaisopiskelijat sekä työväenopiston taiteen perusopetuksen sarjakuvakurssin ryhmä ovat tehneet Nuorten Raitilla hienoja seinämaalauksia. Seinämaalauksiin voi tutustua Nuorten Raitilla (Keskuskatu 2 – 4 Jämsä) keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-20 ja perjantaisin kello 17–22 (vappuna ja helatorstaina suljettu).

Danil, 17-vuotias lahjakas taiteilijanalku, on työskennellyt ahkerasti uuden ilmeen parissa. Hän on suunnitellut muun muassa Nuorten Raitin ja Pienten Raitin uudet julisteet sekä luonut omat maskottihahmot Nuorten Raitille ja Futuurikerholle. Hän on suunnitellut ja toteuttanut myös yhden Nuorten Raitin isoista seinämaalauksista. Danilin taide on nähtävillä Nuorten Raitilla, sekä Jämsän pääkirjastossa 29.4.–12.5.2024.

Danil unelmoi, että voisi ansaita elantonsa tekemällä taidetta.
– Maalaaminen on minulle uusi työtapa. Pidän eniten kuvien tekemisestä tietokoneella sekä piirtämisestä lyijykynällä ja tusseilla, Danil sanoo. Taiteilijana Danil haluaa esittäytyä vain etunimellään – ja se taiteilijalle suotakoon.

Lisätietoja:

Nuoriso-ohjaaja Sira Moksi, p. 0400 888 187 (30.4.2024 saakka)
Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös