Osa liikuntahallista palautetaan käyttöön välittömästi

Jämsän liikuntahallilla tehdyissä lisämittauksissa ei havaittu uusia asbestilöydöksiä. Puhtaiden mittaustulosten myötä liikuntasali ja kuntosali palautetaan käyttöön välittömästi eli torstaina 29. syyskuuta.

Tutkimuksia jatketaan ottamalla asbestin pyyhkäisynäytteet myös SPR:n käytössä olevasta tilasta ja nyrkkeilysalista.

Aiemmin syyskuussa tehtyjen asbestilöydösten vuoksi judo- ja nyrkkeilysali sekä ruokala ovat poissa käytössä alustavasti ensi viikon loppuun saakka (viikko 40). Maanantaina 3. lokakuuta nämä tilat eristetään muusta rakennuksesta, jonka jälkeen suoritetaan asbestia sisältävien lämpöputkien eristeiden purkaminen ja lopuksi asbestisiivous. Tilat voidaan ottaa käyttöön sen jälkeen, kun ilmanäytteet ovat puhtaita. Tilojen käyttäjiä tiedotetaan myöhemmin käyttöönoton aikataulusta.

Liikuntasalin ja kuntosalin osalta asbestia sisältävien lämpöputkien eristeiden purku pyritään ajoittamaan koulujen syyslomaviikolle eli viikkoon 42, jolloin haitta käyttäjille jäisi mahdollisimman pieneksi. Asbestitöiden ja -siivouksen ajan tilat ovat poissa käytöstä. Tiloja voidaan käyttää normaalisti töiden alkamiseen saakka, sillä liikunta- ja kuntosalin osalta sisäilmanäytteet olivat puhtaat.

 

Lisätietoja:

Lauri Leppisaari, tilapalvelupäällikkö p. 040 086 0068

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös