Osallistu palveluverkkotyön päätöksentekoon

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluverkon eri vaihtoehdot tulevat kommentoitavaksi, eli lausuntokierrokselle eri sidosryhmille 22.2.–23.3.2024.

Koko lausuntomateriaali löytyy Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilta (linkki)

Palveluverkkojen vaihtoehtoja on tarkoitus arvioida, miten ne vaikuttavat päätösten vaikutuspiirissä oleviin tahoihin. Vaikutuksia arvioidaan seuraavista näkökulmista: ihmiset, hyvinvointialueen ja kuntien elinvoima, talous, henkilöstö, ympäristö ja seutuvaikutukset.

Keski-Suomen hyvinvointialueen asukkaat

Kaikilla keskisuomalaisilla on mahdollisuus osallistua palveluverkon kommentointiin 22.2.–23.3. välisenä aikana osoitteessa otakantaa.fi,

Osallistua voi myös hyvinvointialueen sosiaali- ja terveysasemilla 26.2.–15.3. sekä ympäri Keski-Suomea järjestettävissä asukastilaisuuksissa:

Jämsän tilaisuus on torstaina 7.3. kello 16.00–18.30, Jämsänjoen yhtenäiskoulun Paunun ruokasalissa, Paununkatu 1, 42100 Jämsä. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 15.30.

Jämsän Seutu näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä verkkosivuillaan, lähetystä pääset katsomaan tästä linkistä.

Muut Keski-Suomen tilaisuudet Keski-Suomen Hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Asukaspaneeli ja erityisryhmät

Palveluverkkotyön kommentointiin on myös valjastettu satunnaisotannalla valituista 10 000 keskisuomalaisesta muodostettu 30 henkilön asukaspaneeli, joka kommentoi palveluverkkoa kolmessa eri asukaspaneelin keskustelutilaisuudessa maaliskuun alussa.

Erityisryhmille, kuten maahanmuuttajille ja romaneille järjestetään kohdennettuja keinoja palveluverkkosuunnitelmien kommentointiin muun muassa järjestöjen kanssa yhteistyössä. Lisätietoja voi tiedustella osallisuuskoordinaattori Olli Karolalta sähköpostitse olli.karola(at)hyvaks.fi.

Keski-Suomen kunnat ja muut sidosryhmät

Kuntajohdon yhteinen palveluverkkoa käsittelevä työpaja järjestetään torstaina 22.2.2024. Työpajassa käydään yhteisesti läpi palveluverkkotyön lausuntomateriaalia. Palveluverkkotyö on aiheena myös loppukevään aikana pidettävässä Keski-Suomen kuntakokouksessa.

Järjestöillä, seurakunnilla, palveluntuottajilla ja yrityksillä on mahdollisuus kommentoida palveluverkkoesitystä lausuntopalvelu.fi -verkkosivun kautta. Palveluverkko tulee olemaan aiheena myös 13.3. järjestettävässä järjestöfoorumissa sekä 6.3. järjestettävässä yrittäjäfoorumissa.

Lue lisää aiheesta: Palveluverkkoehdotus vahvistaisi ikääntyneiden ja perheiden palveluja

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivut hyvaks.fi

 

Lisätietoja:

Keski-Suomen hyvinvointialue
Viestinnän asiantuntija Tero Manninen, p. 040 707 1508, tero.manninen (at)hyvaks.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös