Osallistu seutukaupunkien vetovoimatutkimukseen

Seutukaupunkiverkosto toteuttaa yhteistyössä Innolinkin kanssa vetovoimatutkimuksen 57:lle seutukaupungille. Seutukaupunkien asukkailla on sähköisen kyselyn avulla mahdollisuus kertoa omia mielikuviaan siitä, mikä on parasta tai mitä parannettavaa on vastaajien omassa kotikaupungissa.

Tutkimuksen tiedonkeruu jatkuu 28.2.2021 saakka.
Osallistu tutkimukseen tästä linkistä:

https://innolinkresearch.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_cUeC8iULdvWkyb4

Mitkä ovat Jämsän parhaita ominaisuuksia?

Seutukaupungit ovat oman seutunsa tai alueensa keskuksia. Ne ovat sujuvan elämän keskuksia, joissa työn ja perheen sekä monipuolisen ja laadukkaan vapaa-ajan yhdistäminen on mutkatonta.

Tutkimuksen avulla selvitetään asukkailta omaan kotikaupunkiin ja naapurikaupunkeihin liittyviä mielikuvia – kunkin seutukaupungin omia erityispiirteitä ja omaleimaisia vetovoimatekijöitä. Sähköisen kyselyn avulla asukkaat voivat pohtia ja vertailla vetovoimatekijöitä imagoa ja mielikuvia yleisesti mm. tunnettuuteen, turvallisuuteen, asumiseen ja palveluihin, yrittämiseen, työllistymiseen ja muuttohalukkuuteen liittyen.

Tutkimuksen tulosten avulla kukin seutukaupunki saa arvokasta tietoa siitä, mikä on niiden tämänhetkinen tunnettuus ja vetovoimatekijät sekä välineitä siihen, kuinka kunkin seutukaupungin erityispiirteitä ja imagoa voitaisiin kehittää – kuinka tuloksista saadun tiedon avulla voitaisiin tehdä toimenpiteitä alueen elinvoimaisuuden lisäämiseksi!

Tavoitteena elinvoiman kasvattaminen –
tietoa kehittämistyöhön

Seutukaupunkien vetovoimatutkimuksen tiedonkeruu suoritetaan tammi-helmikuussa. Tutkimuksessa keskitytään pehmeiden vetovoimamittareiden, kuten pitovoiman ja ulkoisen vetovoiman kriittisten tekijöiden ja menestystekijöiden tunnistamiseen. Se on seurantatutkimus, jonka tuloksia verrataan soveltuvin osin vuonna 2019 toteutetun laajan tutkimuskokonaisuuden tuloksiin.

Tutkimukseen osallistuvat seutukaupungit ovat:
Akaa, Alajärvi, Alavus, Forssa, Hamina, Heinola, Huittinen, Iisalmi, Ikaalinen, Imatra, Jämsä, Kalajoki, Kankaanpää, Kannus, Kauhajoki, Kauhava, Kemi, Kemijärvi, Keuruu, Kitee, Kokemäki, Kristiinankaupunki, Kurikka, Kuusamo, Laitila, Lapua, Lieksa, Lohja, Loimaa, Loviisa, Mänttä-Vilppula, Nivala, Nurmes, Oulainen, Paimio, Parainen, Parkano, Pieksämäki, Pietarsaari, Raahe, Raasepori, Rauma, Riihimäki, Saarijärvi, Salo, Sastamala, Savonlinna, Somero, Suonenjoki, Tornio, Uusikaupunki, Valkeakoski, Varkaus, Viitasaari, Ylivieska, Ähtäri, Äänekoski
____________

Toivomme kaikilta asukkailta runsasta osallistumista!

Tutkimukseen liittyen lisätietoja antavat:

Hanna-Kaisa Erkkilä, projektipäällikkö, Innolink, hanna-kaisa.erkkila@innolink.fi
Essi Ratia, seutukaupunkiverkoston koordinaatio, Kuntaliitto, essi.ratia@kuntaliitto.fi

Tutkimuslomakkeen täyttämiseen liittyen:
tutkimusoperaattori Ville Ottela, Innolink, p. 010 633 0200

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös