Pääkirjastolla korjauksia ilmanvaihtoon ja ­kattorakenteisiin

Pääkirjasto Raitilla parannetaan sisäilmaolosuhteita ja käyttäjien viihtyvyyttä. Korjaustoimenpiteiden ei oleteta rajoittavan kirjaston asiakas- tai työkäyttöä. Työterveyshuollon mukaan Raitin tilan käyttöä voi jatkaa turvallisesti.

Korjaustoimenpiteet ovat seurausta lokakuussa suoritetun sisäilmatutkimuksen aiheuttamista lisäselvityksistä. Tiloista otetuissa kuitunäytteissä ilmeni teollisia mineraalikuituja. Epäpuhtauksien lähteeksi on paikannettu tuloilmakanavat. Tarkemmat korjaustarveselvitykset ovat käynnistymässä.

Raitilla on ollut useita vesivuotoja syksyn ja talven aikana. Kattovuodot liittyvät pääasiassa ympäröivien seinärakenteiden vuotoihin ja IV-konehuoneen katon vuotoon nuorisotilojen yllä. Katon korjaustoimet ovat käynnistymässä heti sään salliessa.

Kattoa on jo korjattu aikaisemmin, useassa vaiheessa syksystä 2022 alkaen.

– Haluamme varmistaa Raitilla, että tilat ovat turvallisia ja viihtyisiä kaikille käyttäjilleen, kirjastopalvelupäällikkö Risto Heikkinen toteaa.

Kaupunki otti käyttöön Raitin toimitilat Forumissa kesällä 2022. Raitilla sijaitsee kirjaston lisäksi kaupungin neuvonta sekä kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut. Tiloissa työskentelee yhteensä 20 henkilöä.

Lisätietoja:

Kirjastopalvelupäällikkö Risto Heikkinen, p. 044 705 8321
Työsuojelupäällikkö Hannele Rahkonen, p. 040 571 2088
Business Network Oy, Juuso Paavola, p. 044 366 6937

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös