Pääkirjaston sisäilmatutkimus valmistunut

Kaupungin pääkirjasto Raitin, Forumissa sijaitsevissa toimitiloissa lokakuussa suoritetun sisäilmatutkimuksen raportti on valmistunut. Työterveyden mukaan Raitin tilan käyttöä voi jatkaa turvallisesti.

Tutkimusraportista selviää, että lämpötila-, kosteus-, ilmanpaine-ero- ja hiilidioksidiarvot ovat toimitiloissa ohjearvojen mukaisia, pois lukien yhtä toimistohuonetta, jossa havaittiin merkittävämpää ilmanpaine-eroa. Lisäksi kirjastosalin hyllyjen päältä otetuissa kuitunäytteissä oli asumisterveysasetuksen soveltamisohjeen ylittävä määrä teollisia mineraalikuituja.

Kaupungin sisäilmatyöryhmä on tänään sopinut Raitin tiloissa suoritettavista jatkotoimenpiteistä.

– Lämpötiloja ja vetoisuutta seurataan etenkin lämmitys- ja hellekausina. Käytävähuoneiden ilmanvaihto säädetään vuokranantajan toimesta uudelleen, jonka jälkeen niihin tehdään uusintamittaukset. Mineraalikuitujen ohjearvoja ylittävän määrän vuoksi kuitunäytteitä otetaan useammasta kohteesta, kaupungin tilapalvelupäällikkö Lauri Leppisaari kertoo.

Forumin kiinteistö on Business Network Oy:n omistuksessa. Tutkimuksen toimitiloissa on suorittanut AFRY Group Finland Oy.

Kaupunki on ottanut käyttöön Raitin toimitilat Forumissa kesällä 2022. Raitilla sijaitsee kirjaston lisäksi kaupungin neuvonta, matkailuinfo ja kulttuuri- sekä nuorisopalvelut. Tiloissa työskentelee yhteensä 20 henkilöä.  

Lisätietoja:

Kirjastopalvelupäällikkö Risto Heikkinen, p. 044 705 8321
Tilapalvelupäällikkö Lauri Leppisaari, p. 0400 860 068

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös