Pääkirjaston toimitilojen sisäilma tutkitaan

Kaupungin pääkirjasto Raitin, Forumissa sijaitsevissa toimitiloissa suoritetaan sisäilmatutkimus. Toimitilojen sisäilma on tutkittu edellisen kerran vuoden 2022 maaliskuussa. Tutkimus tehtiin rakentamisen laadun varmistamiseksi osana kirjastohanketta. Sisäilma todettiin edellisessä tutkimuksessa hyväksi.

Runsaan vuoden aikana Raitin tiloissa on ollut vesivuotoja ja kaikumisesta johtuvia harmeja. Muina ongelmina on ilmennyt korkeita lämpötiloja ja ilmanvaihdon puutteellisuuksia.

– Sisäilmatyöryhmä kutsuttiin koolle näiden ongelmien kartoittamiseksi ja korjaamiseksi. Sisäilmatyöryhmän tehtävänä on ennakoivasti reagoida toimitilojen olosuhteiden pulmiin, työsuojelupäällikkö Hannele Rahkonen toteaa.

Kaikuongelmaa on poistettu akustiikkalevyillä, ääniolosuhteiden parantaminen on vielä kesken. Kirjaston päällä oleva katto on uusittu, mutta vuodot tulevat lasikattorakenteesta. Lasikaton korjaustarvetta selvitetään.

– Yksittäisissä toimistohuoneissa on kuuma ja huono ilmanvaihto aiheuttaa tunkkaisuutta. Näihin huoneisiin on luvattu ilmalämpöpumput ja jäähdytys arviolta kuukauden sisällä, kirjastopalvelupäällikkö Risto Heikkinen kertoo jo tilatuista parannuksista.

Forumin kiinteistö on Business Network Oy:n omistuksessa. Kiinteistönomistajan edustaja Juuso Paavola kertoo, että toimitiloihin on tilattu tutkimus AFRY Group Finland Oy:ltä.
– Sama yritys on toteuttanut myös aiemmin Forumin tiloissa tehdyn tutkimuksen, joten heillä on hyvin selvillä lähtötilanne, Paavola vahvistaa.

Kaupunki otti käyttöön Raitin toimitilat Forumissa kesällä 2022. Raitilla sijaitsee kirjaston lisäksi kaupungin neuvonta, matkailuinfo ja kulttuuri- sekä nuorisopalvelut. Tiloissa työskentelee yhteensä 20 henkilöä. 

Lisätietoja:

Kirjastopalvelupäällikkö Risto Heikkinen, p. 044 705 8321
Työsuojelupäällikkö Hannele Rahkonen, p. 040 571 2088
Business Network Oy, Juuso Paavola, p. 044 366 6937

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös