Pääkirjastossa ensimmäinen taidenäyttely

Torstaina 9. kesäkuuta avautuvassa pääkirjastossa on esillä valittuja paloja Jämsän kaupungin taidekokoelmasta.

Jämsän uuden pääkirjaston avaamisen myötä tiloissa pääsee tutustumaan myös taidenäyttelyyn. Esille on tuotu valittuja paloja Jämsän kaupungin taidekokoelmasta.

Teokset edustavat eri tyylisuuntia 1900-luvulta nykypäivään. FM Ritva Hellsten on kuratoinut näyttelyn eli tehnyt teosvalinnat ja koonnut taideteokset kokonaisuudeksi.

 

Näyttelykokonaisuus alkaa Keskuskadun puolella olevasta lukusalista ja jatkuu kirjastosalia eteenpäin.

Kokonaisuuden alkuun on sijoitettu Juhani Palmun öljyvärimaalaus Syksy Pohjanmaalta (1983), joka on oiva esimerkki taiteilijan tyylistä. Hänet tunnetaan juuri tummista sävyistä ja pohjanmaalaisten talonpoikaistilojen kuvaamisesta.

Lukusalissa on myös Göran Augustsonin akryyliteokset Meditaatio ja Tabac, jotka tuovat esiin taiteilijan selkeästi tunnistettavan muotokielen, runollisuuden ja meditatiivisuuden.

Kirjaston pitkällä seinälle on puolestaan valittu 1980−1990-luvuilla valmistuneita teoksia Ilkka Väätiltä, Anneli Klemolalta ja Outi Heiskaselta.

Näyttelyssä keskisuomalaisia naistaiteilijoita edustaa Jämsänkoskella syntynyt Maija Kumpulainen-Sokka ja jyväskyläläinen taidegraafikko Kirsi Neuvonen. Kumpulainen-Sokalla on ollut erittäin aktiivista näyttelytoimintaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tällä kertaa esillä on värillinen puupiirros Radsberg, Tplá 2/5 vuodelta 1995. Neuvoselta puolestaan on esillä Heraruukku vuodelta 1999.

Jämsän taidekokoelmasta toteutettu näyttely päättyy itse oikeutetusti paikallisen Erkki Hirvelän akvarellityöhön Odotus, jossa näkyy ympäristö heijastuksineen. Maalaus on vuodelta 2001.

Näyttely on esillä kirjaston tiloissa koko kesän ajan. Pääkirjastossa on tarkoitus toteuttaa pieniä taidenäyttelyitä myös jatkossa.

Jämsän pääkirjasto sijaitsee osoitteessa Keskuskatu 2-4.

 

Lisätietoja:

Kulttuurisihteeri-ohjaaja Päivi Himanen, p. 0400 951 1828

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös