Pirkanmaan koronatilanne ja suositukset ennallaan

Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuusluku kahden viikon ajalta oli viime viikon päättyessä 48 tapausta 100 000 asukasta kohti. Positiivisten löydösten prosenttiosuus Fimlabin testeistä on 1,4 prosenttia.

Pirkanmaalla on todettu yhteensä kahdeksan muuntovirustapausta: neljä Iso-Britannian varianttia ja neljä Etelä-Afrikan varianttia. Puolet molempien virusmuunnosten tartunnoista on saatu ulkomailta.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän linjaukset ovat voimassa 1.3. asti eikä sairaanhoitopiirin epidemiatilanne edellytä linjausten kiristämistä. Vuoden alusta käynnistynyt lasten ja nuorten harrastustoiminta ei ole aiheuttanut merkittävästi tartuntoja ja se voi jatkua nykymuotoisena. Koululaisten hiihtolomalla suositellaan vältettäväksi matkustamista koronan leviämisvaiheen alueille.

Eniten tartuntoja parikymppisillä

Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin 134. Niistä 71 prosentin lähde pystyttiin jäljittämään. Suurin osa tartunnoista on peräisin Pirkanmaalta. Sairastuneista yli kolmasosa oli edeltävästi karanteenissa. Eniten tartuntoja oli ikäluokissa 20-29 -vuotiaat.

Jäljitetyistä 95:stä tapauksesta 35 tuli perheiden sisältä. Perheiden sisälle tartunnat ovat tulleet edellisviikkojen tartunnan lähteistä. Sukulaisten tai ystävien tapaamisesta tartunnan sai 18 henkilöä. Yksityisistä juhlista sairastui 15 henkilöä. Työpaikalta tuli 12 tartuntaa kuudessa eri työpaikassa. Ulkomailta tuli viisi tartuntaa. Vapaa-ajan harrastuksista saatiin kolme ja baarista kaksi tapausta. Koulutartuntoja oli kaksi ja päiväkotitartuntoja yksi.

Tays Keskussairaalan syövänhoidon osaston tartuntaketju on sammunut ja osasto on jälleen avattu. Tays Hatanpään kuntoutusosasto avataan ensi viikolla, kun henkilökunnan karanteenit ovat päättyneet.

Lähde: Pirkanmaan sairaanhoitopiiri / Tays 9.2.2021

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös