Rikinkeltainen taivas -näytelmä tallenteena pääkirjastossa tiistaina 22.11.

Juhlavuoden kunniaksi Kansallisteatteri tarjoaa Rikinkeltainen taivas -teatteriesityksen digitaltioinnin syys-marraskuun ajan suomalaisten kirjastojen vapaaseen käyttöön.

Kirjastot ovat ottaneet mahdollisuuden innolla vastaan ja useilla paikkakunnilla järjestetään yleisölle matalan kynnyksen katselutapahtumia. Kampanjaan on lähtenyt tähän mennessä mukaan jo yli 50 kirjastoa ympäri Suomea.

Jämsässä tallenne esitetään pääkirjaston monitoimitilassa tiistaina 22. marraskuuta kello 18. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä. Esityksen kesto on hieman yli kaksi tuntia.

”Olemme mielellämme mukana kokeilemassa uusia tapahtumia kirjastossa. Lokakuussa järjestimme yhteistyössä J+J Teatterin kanssa lukudraaman, josta saimme kannustavaa palautetta. Tämä on hyvä jatko sille. Tallenne ei koskaan vastaa aitoa teatterielämystä, mutta on varmasti mielenkiintoinen kokemus”, kertoo kirjastonhoitaja Tommi Tapiainen.

Kansallisteatterin 150-vuotisen historian aikana on perinteisesti ollut tapana toteuttaa kiertueita ja vierailuesityksiä. Nyt teatterin peruskorjauksen ja koronahaasteiden vuoksi kiertue päätettiin toteuttaa digitaalisesti. Kansallisteatterissa iloitaan siitä, että digikiertue mahdollistaa myös maantieteellisesti kaukaisten ja pienten paikkakuntien osallistumisen suomalaisen teatterin juhlaan.

Lisätietoja: kirjastonhoitaja Tommi Tapiainen, tommi.tapiainen@jamsa.fi, 040 635 9960

Jaa sosiaalisessa mediassa

Read also