Sähköiset lomakkeet julkaistu kuntalaisportaalissa

Jämsän kaupungin sähköiset lomakkeet on julkaistu kaupungin verkkosivuilla eJämsä -kuntalaisportaalissa. Sähköinen lomake on digitaalinen versio perinteisestä paperilomakkeesta. Sähköiset lomakkeet helpottavat kuntalaisten asiointia useissa palveluissa, joissa asiointi on aiemmin edellyttänyt tietojen lähettämistä postitse.

Jämsän kaupungilla on kehitetty digitaalisia palveluja jo useita vuosia. eJämsä julkaistiin kaupungin verkkosivuilla vuonna 2021. eJämsä portaalissa aiemmin julkaistut sähköiset palvelut ovat Kuntalaispalaute, Avustukset ja Osallistava budjetointi.

– Sähköisiä lomakkeita on rakennettu tietohallinnon koordinoimana ja valtionavustusta saaneessa VM3-Älylomakkeet- hankkeessa vuodesta 2020 lähtien.  Kyseessä on yhteishanke Multian kunnan kanssa, Jämsä on ollut hankkeessa vetovastuussa, tietohallintopäällikkö Heli Helminen kertoo. – Hankkeessa on kehitetty sähköistä asiointia ja siihen liittyviä työprosesseja käyttöönottamalla muun muassa verkkolomakkeet ja sähköinen allekirjoittaminen. Hanke päättyy vuoden loppuun mennessä.

Mitä sähköisiä lomakkeita on saatavilla ja miten lomakkeita käytetään?

Saatavilla olevat sähköiset lomakkeet on lueteltu eJämsässä Muut sähköiset palvelut alla. Lomakkeita tehdään sitä mukaa, kun niihin on tarve. Voit tulostaa lomakkeesta pdf -version tai tarkastella lomakkeen sisältöä tunnistautumatta Lomakkeen esikatselu – painikkeen avulla. Mikäli itsellä ei ole tietokonetta, sähköistä lomakepalvelua voi käyttää esimerkiksi kaupungin kirjaston tai neuvonnan itsepalvelukoneella.

Mitä tapahtuu lomakkeen tiedoille?

Asiakkaan täyttämä lomake ja sen tiedot päätyvät kaupungin asianhallintajärjestelmään tai muuhun sille tarkoitettuun järjestelmään jatkokäsiteltäväksi. Kun tarvittavat tiedot saadaan sähköisinä ja kerralla kuntoon, asioiden käsittelykin nopeutuu.

eJämsä kuntalaisportaalin kehitystyö ja toteutus on tehty toisessa valtionavustusta saaneessa hankkeessa Nurmijärven, Porvoon, Hollolan, Oulun ja Jämsän yhteistyönä. Kuntalaisportaalin rakentajana ja kehittäjänä toimi Sarastia Oy. Digitalisointihankkeiden tavoitteena on tukea kuntien palveluiden digitalisaatiota, joka edistää kuntien toimintatapojen uudistamista sekä asiakaslähtöisyyttä ja, jonka avulla on mahdollista saavuttaa kustannussäästöjä. Lomake-editorin on toimittanut Consilia Oy.

eJämsä portaali

Lisätietoja:

Tietohallintopäällikkö Heli Helminen, p. 050 3774 888

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös