Sairaala Novan yhteispäivystys on ruuhkautunut

Kun pohdit Sairaala Novan yhteispäivystykseen lähtemistä ja oma terveysasemasi on kiinni, soita aina ensin maksuttomaan Päivystysapuun 116117.

Keski-Suomen hyvinvointialueen Sairaala Novan yhteispäivystys Jyväskylässä on ruuhkautunut ja jonotusajat päivystyksessä ovat pidentyneet. Potilaat hoidetaan aina kiireellisyysjärjestyksessä. Nopeimmin hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan ensin tulojärjestyksestä riippumatta.

Keski-Suomen hyvinvointialue ohjeistaa käyttämään aina ensisijaisesti lähintä terveysaseman kiirevastaanottoa tai lähipäivystystä kotikunnasta riippumatta.

Sairaala Novan yhteispäivystyksessä (Hoitajantie 3, Jyväskylä) hoidetaan joka päivä ympäri vuorokauden niitä potilaita, jotka sairauden tai tapaturman vuoksi on hoidettava välittömästi samana päivänä, eikä hoitoa voida siirtää seuraavaan päivään.

Kun pohdit Sairaala Novan yhteispäivystykseen lähtemistä ja oma terveysasemasi on kiinni, soita maksuttomaan Päivystysapuun 116117. Päivystysavun numero palvelee joka päivä ympäri vuorokauden. 

Päivystysavussa terveydenhuollon ammattilainen antaa hoito-ohjeita, arvioi hoidon tarpeen ja ohjaa asiakkaan tarvittaessa oikeaan hoitopaikkaan.

Tilanteita, joissa Novan yhteispäivystykseen on hakeuduttava välittömästi ovat esimerkiksi:

uudet halvausoireet
kova rintakipu
kova hengitysvaikeus
isot vammat ja luunmurtumat
äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu
tajunnan tason heikentyminen, äkillinen sekavuus
äkillisesti alkanut kova päänsärky
alle 3 kk ikäisellä lapsella kuumetta yli +38 astetta
iso haava
lääke- tai muu myrkytys
äkilliset vaikeat allergiset reaktiot (muut kuin paikallinen ihottuma)
silmävammat

Hätätilanteessa soita aina 112.

 

Lisätietoja:

Tomi Kavasmaa, ylilääkäri, ensihoito ja sairaankuljetus, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 014 269 3627, tomi.kavasmaa(at)hyvaks.fi
Anne Pihl, palvelujohtaja, Sairaalapalvelut, Nova, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 014 269 8877, anne.pihl(at)hyvaks.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös