Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina

Jämsän lukiossa syksyn kirjoituksiin osallistuu yhteensä 75 kokelasta.

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina 11. syyskuuta äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella. Jämsän lukiossa kirjoituksiin osallistuu yhteensä 75 kokelasta. Abiturienttien lisäksi kirjoituksiin osallistuu kahden tutkinnon suorittajia ja kokeen uusijoita. Hyväksytyn kokeen uusimiskertoja ei enää rajoiteta. Eniten kirjoittajia on pitkän englannin kokeessa.

Ylioppilastutkintoon suoritetaan viisi pakollista koetta. Kaikkien on kirjoitettava äidinkielen ja kirjallisuuden koe. Vähintään yhden neljästä muusta kokeesta täytyy olla pitkän oppimäärän koe. Kyseiset neljä koetta tulee valita vähintään kolmesta oppiaineryhmästä: matematiikka, toinen kotimainen kieli, vieras kieli tai reaaliaine.

Syksyn 2023 tutkinnossa maksuttomien ylioppilaskokeiden osuus on ensimmäistä kertaa suurempi kuin maksullisten kokeiden, noin 59 % Jämsän lukion kokelaista on maksuttomuuden piirissä. Maksuttomuus koskee pääasiassa niitä opiskelijoita, jotka ovat aloittaneet lukion syksyllä 2021 tai myöhemmin. Maksuttomuuden piirissä oleva kokelas voi suorittaa viisi ensimmäistä ylioppilaskoettaan maksuttomasti. Mikäli kokelas saa maksuttomasti suoritetusta kokeesta hylätyn arvosanan, voi hän myös uusia sen maksuttomasti tietyin poikkeuksin.

Viimeinen kirjoituspäivä Jämsässä on 25. syyskuuta jolloin järjestetään lyhyen vieraan kielen koe. Alustavan tiedon mukaan tutkinnon tulokset lähetetään lukioille 9.11.2023. Tulokset ja kokelaan arvostellut koesuoritukset annetaan kokelaalle ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalle nähtäväksi Oma Opintopolku -verkkopalvelussa 10.11.2023 alkaen.

Syksyn ylioppilaat lakitetaan tiistaina 5.12.2022 lukion itsenäisyysjuhlan yhteydessä Jämsänjoen yhtenäiskoulun Paunun toimipisteen liikuntasalissa.

 

Lisätietoja:

Johtava rehtori Juha Damskägg p. 040 836 1604

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös