Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina 13.9. äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella. Jämsän lukiossa kirjoituksiin osallistuu yhteensä 91 kokelasta. Abiturienttien lisäksi kirjoituksiin osallistuu kahden tutkinnon suorittajia ja kokeen uusijoita. Hyväksytyn kokeen uusimiskertoja ei enää rajoiteta.

Ylioppilastutkintoon osallistuvia suositellaan välttämään kontakteja 10 vuorokauden ajan ennen kokeita.

Koetilaisuudessa suositellaan kasvomaskin käyttämistä koko kokeen ajan lukuun ottamatta lyhyitä ruoka- ja juomataukoja. Tämä koskee myös täysin rokotettuja kokelaita. Jos terveyteen liittyvät syyt estävät maskin käytön, suositellaan kasvot peittävän visiirin käyttöä.

Jos kokelas on asetettu tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräämään karanteeniin, niin lähtökohtaisesti hän hakee ilmoittautumisen mitätöintiä ja osallistuu kokeisiin keväällä.

Viimeinen kirjoituspäivä on 27.9. ja tulokset lähetetään lukioille marraskuussa. Syksyn ylioppilaat lakitetaan perjantaina 3.12.2021. Mikäli koronasta johtuvat rajoituksen eivät ole esteenä, järjestetään samassa yhteydessä myös lukion itsenäisyysjuhla.

Keväällä 2022 ylioppilastutkinnon aloittavilla opiskelijoilla tutkinnon rakenne muuttuu. Nykyisen neljän pakollisen kokeen sijasta suoritetaan viisi pakollista koetta. Vaikutus yksittäiselle opiskelijalle on melko vähäinen, sillä lähes kaikki opiskelijat sisällyttävät tutkintoonsa vähintään viisi ainetta.

Lisätietoja:
Johtava rehtori Juha Damskägg p. 040 836 1604

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös