Synninlukon esteetön luontokohde valmistuu keväällä 2023

Synninlukon luontokohde on Jämsän paikalliskulttuurin ja lähiliikkumisen osalta merkittävä. Synninlukon saavutettavuus ja esteettömyys on huomioitava eri käyttäjäryhmille tarjottavien liikunnallisten luonnon lähivirkistysmahdollisuuksien varmistamiseksi, sillä kävijämäärät kohteessa ovat todistetusti suuria.

Kohteen esteetön reitti tulee ulottumaan pysäköintialueelta luonnonsuojelualueen reunalle. Esteetön, yhteensä noin 500 metriä pitkä reitti koostuu murskeella tiivistetystä tie- ja polkupohjasta sekä Synninlukon kalliorotkoalueella sijaitsevalle katselu-/taukolavalle johtavasta n. 70 metriä pitkästä esteettömästä pitkosrakenteesta.

Luonnonsuojelualueelle ei saa tehdä mitään rakenteita tai muokata maapohjaa/kasvustoa. Esteetön reitti tulee siis päättymään katselu-/ taukolavan reunalle, josta on porrassilta ojan yli luonnonsuojelualueelle. Tästä reitti jatkuu luonnontilaisena.

Synninlukon esteetön kohde toteutetaan Aluehallintoviraston myöntämän, luonnon virkistyskäyttöön tarkoitetun liikuntapaikkarakentamisen valtionavustuksen avulla. Kohdennettu avustus ei liity meneillään olevaan matkailun toimintaympäristön kehittämishankkeeseen. Synninlukon luontokohde tullaan tulevaisuudessa huomioimaan osana ulkoilureittisuunnitelman mukaista ulkoilureitistöä.

Synninlukon työt ovat kesken, joten alueelle ei toivota yleisöä, eikä kohteessa ole talvikunnossapitoa. Synninlukon kohde aukaistaan yleisölle kesän 2023 alussa. Kiitos kun huomioit asian!

Lisätietoja:

Antti Mäkinen
Projektityöntekijä, reitistöjen kehittäminen
Himos-Jämsä matkailualueen toimintaympäristön kehittäminen -hanke
p. 040 756 1240, antti.makinen@jamsa.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Read also