Tammenlehvän Jämsän perinnetoimikunta perustettiin

Jämsän kaupungille on perustettu Tammenlehvän perinnetoimikunta. Tammenlehvän perinnetoimikunnan perustamis- ja perustamiskirjan allekirjoitustilaisuuteen Jokivarren puukoululla osallistui jämsäläisiä veteraaniperinnetyötä tekeviä tahoja.

Perustamiskirjan allekirjoittivat seuraavien toimijoiden edustajat sekä Jämsän kaupunki.
Jämsän seurakunta, Jämsän vanhusneuvosto, Jämsän nuorisovaltuusto sekä Jämsän kaupungin alueella toimivat veteraani- ja reserviläisjärjestöt: Jämsän Sotaveteraanit ry, Längelmäen Sotaveteraanit ry, Kuoreveden Sotaveteraanit ry, Jämsän Seudun Reserviläiset ry, Jämsän Seudun Reserviupseerit ry ja Längelmäen Reserviläiset ry., Längelmäen Reserviupseerit.

Tammenlehvän Perinneliitto on perustettu vuonna 2003. Perinneliiton tarkoituksena on hoitaa ja vaalia Suomen vuosina 1939 – 45 käymien sotien ja niiden veteraanien perinteitä. Tammenlehvän Keski-Suomen Perinneyhdistys ry perustettiin huhtikuussa. Tammenlehvän Keski-Suomen Perinneyhdistys ry:n perustamiskirjassa todetaan, että yhdistykselle perustetaan kuntakohtaiset perinnetoimikunnat, jotka vastaavat itsenäisinä toimijoina toiminta-alueensa perinnetyöstä. Jämsän perinnetoimikunta on yksi K-S perinnetoimikunnista.

– Jämsän Tammenlehvän perinnetoimikunta vaalii osaltaan sotien 1939 – 45 sotilas- ja kotirintamaperinteitä paikallisesti.  Yhdeksi keskeisimmäksi tehtävistä näemme veteraaniperinteiden siirtämisen seuraaville sukupolville.  Tämän merkitys entisestään korostuu nykyisessä maailmantilanteessa. Perinnetoimikunta luonnollisesti linjaa toimintamuotonsa itse.  Perinnetoimikunta kokoaa laajasti yhteen eri toimijoita ja sillä on mahdollisuus kutsua kokouksiinsa mm. asiantuntijoita, Tammenlehvän Jämsän perinnetoimikunnan puheenjohtaja Heikki Paavisto, toteaa.

Lisätietoja:

Tammenlehvän Jämsän perinnetoimikunnan puheenjohtaja
Heikki Paavisto, p. 040 705 6704

Sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen, p. 0400 542 062

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös