Tekstiviestipalvelu ilmoittaa häiriötilanteista

Jämsän Vesi liikelaitos, Himos-Infra Oy ja Jämsän kaupunki ottavat käyttöön uuden häiriötilanteiden tekstiviestipalvelun. Tekstiviestipalvelun avulla kotitaloudet saavat tiedon monenlaisista vika- ja häiriötilanteista tehokkaasti ja nopeasti.

Häiriötilanteita syntyy useimmiten vedenjakelussa. Vesi liikelaitos on ollut aktiivinen alullepanija tekstiviestipalvelun uudistamisessa.

– Osa vedenjakelun häiriöistä alkaa niin nopeasti, ettei asiakkaille jää juurikaan aikaa varautua niihin esimerkiksi ottamalla vettä varalle tai ajaa teollisuuden prosesseja alas. Tällöin nopealla tiedotuksella saadaan edes hieman lisää peliaikaa, vesihuoltopäällikkö Vesa Arvonen painottaa.

– Uusi järjestelmä helpottaa myös vesilaitoksen puolella, sillä tiedottamisen lisäksi häiriötilanteessa on myös muuta tehtävää. Tekstiviestin lisäksi samalla tieto saadaan kaupungin nettisivuilla olevan häiriökartan lisäksi myös sosiaalisen median kanaviin, kuten twitteriin ja facebookiin, Arvonen muistuttaa.

Tekstiviestipalvelua voidaan käyttää monien muidenkin poikkeus- tai häiriötilanteiden tiedottamisessa kuin vedenjakelun häiriöissä. Kyseessä voi olla esimerkiksi kaupungin toimipaikan poikkeuksellinen yllättävä sulkeminen, palvelun estohyökkäys tai jokin vaaratilanne.

Tekstiviestipalveluun rekisteröityminen

Jos asukkaalla on julkisesti saatavilla oleva puhelinnumero, rekisteröitymistä ei tarvita. Mikäli asukkaan käytössä on työ- tai salaisen liittymän puhelinnumero, on puhelinnumero rekisteröitävä erikseen verkkosivuilla, jotta voi vastaanottaa häiriötilanneviestit.

Tekstiviestipalvelu toimii koko Jämsän kaupungin alueella. Vapaa-ajan asuntojen, esim. Himoksen alueen mökkien, osalta ei tietoja ole mahdollista saada palveluun suoraan vaan niiden osalta on rekisteröityminen palveluun tehtävä aina erikseen. Muutenkin kotiosoitteen lisäksi kannattaa järjestelmään rekisteröidä Jämsän alueella oleva vapaa-ajan asunnon osoite, jos haluaa siihen liittyviä vesihuollon tai kaupungin viestejä.

Matkapuhelimen voi rekisteröidä myös iäkkäiden vanhempien osoitteeseen.  Tällöin voi tekstiviestin saatuaan soittaa ja varmistaa tiedon menneen perille myös heille ja sopia kuinka tilanteessa toimitaan.

Ohje rekisteröitymiseen löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Vesihuoltopäällikkö Vesa Arvonen, p. 044 705 5705
Kaupungininsinööri, Himos-Infra Oy:n tj. Katja Rissanen, p. 040 846 9816

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös