Tiedote rokotuksista 20.6.2022

Voimakkaasti immuunipuutteisten yli 12-vuotiaiden viidennet koronarokotukset alkavat. Neljännet koronarokotukset jatkuvat 70–79-vuotiailla riskiryhmiin kuuluvilla. Kaikkia koronarokotuksia annetaan kesän ajan ajanvarauksella Jämsän terveysasemalla.

THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Voimakkaasti immuunipuutteisilla henkilöillä on joko synnynnäinen immuunipuutos, immuunivastetta heikentävä sairaus tai immuunivasteeseen vaikuttava lääkitys, joka merkittävästi heikentää vastetta rokotteelle.
Lisätietoa: Voimakkaasti immuunipuutteisten koronarokotukset – THL

Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla henkilöillä, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa.

Neljänsiä koronarokoteannoksia suositellaan lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Neljänsillä rokoteannoksilla tehostetaan suojaa vakavaa sairaalahoitoista tautia vastaan. Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin? – THL.

Neljänsiä rokoteannoksia on jo aiemmin annettu 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet.
Neljänsistä koronarokoteannoksista tarkemmin tästä linkistä: Neljäs koronarokoteannos – THL

Koronarokotuksia annetaan kesällä sivuterveysasemien sulkujen aikana ajanvarauksella Jämsän terveysasemalla. Ajat ovat varattavissa sähköisesti ja puhelimitse.
Rokotusajanvaraus:
Ajat varattavissa terveysasemille sähköisen ajanvarauksen kautta tästä
Rokotusneuvonta ja ajanvaraus puhelimitse
p. 040 7560 744 (ma-pe 11-14)

Lisätietoja:
Titta Frantsila, johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös