Työturvallisuusilmoitusten tekemistä helpotettiin

Jämsän kaupungilla on otettu käyttöön uusi työturvallisuusjärjestelmä. Samassa järjestelmässä ilmoitetaan niin työtapaturmista, vaaratilanteista kuin asiakasväkivallasta. Tehdyt ilmoitukset siirtyvät automaattisesti oikeaan paikkaan edelleen käsiteltäväksi.

Kehittämispäällikkö Hannele Rahkonen painottaa, että turvallinen työpaikka syntyy tekijöistä. Vain välittämällä työpaikkojen turvallisuutta voidaan lisätä. Pienistäkin tuvallisuuteen vaikuttavista havainnoista kannattaa ilmoittaa.

–       Jokainen havainto turvallisuuteen liittyen työpaikoiltamme on tärkeä. Siten voimme tutkia tapahtuneen ja vastaisuudessa välttää suurempien vahinkojen syntymisen. Uuden järjestelmän myötä ilmoituksen teko on helpottunut. Aiemmin käytössä oli kolme nettisoitetta erilaisten ilmoitusten tekoon, nyt käytössä on vain yksi, kehittämispäällikkö Hannele Rahkonen kertoo.

Tällä viikolla henkilöstölle on järjestetty koulutusta turvallisuusilmoituksen tekemisestä. Turvallisuushavainnoista, läheltä piti-tilanteista sekä työtapaturmista ja asiakasväkivallasta ilmoituksen voi jättää järjestelmään myös mobiilisti.

Turvallinen työpaikka olemme me.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Hannele Rahkonen, p. 040 571 2088

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös