Uimahallin kävijämäärissä kasvua, allashygienia erityisen tärkeää

Uimahalli Koskikaran kävijämäärä on kasvanut tuntuvasti reilun kahden kuukauden aikana. Asiakasmäärän nousun taustalla on kaupungin energiansäästökampanjaan liittyvät edulliset arki-iltojen ja aikaisten aamujen/aamupäivien pääsyliput. Edulliset kampanjaliput ovat myynnissä huhtikuun loppuun saakka.

– Viime aikoina meillä on ollut yli 2000 asiakaskäynnin viikkoja. Ennen kampanjan alkamista asiakkaita kävi viikossa noin 1 400, kertoo Jämsän kaupungin vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki.

Kasvaneet asiakasmäärät on otettu uimahallilla ilahtuneena vastaan. Kaikille kävijöille ei kuitenkaan ole selvää, kuinka uimahallissa tulee toimia, jotta allasvesi pysyy mahdollisimman puhtaana. Hyvästä hygieniasta huolehtiminen on jokaisen uimahallin käyttäjän yhteinen asia. Tämän takia aina ennen uima-altaaseen menoa tulee peseytyä saippualla ilman uimapukua. Vanha sääntö suihkuun, saunaan, suihkuun ja uimaan pitää edelleen paikkansa. Suihkussa ja saunassa ollaan ilman uimapukua.

Uimahalli Koskikaran allasvesissä käytetään klooria puhdistavana kemikaalina. Kasvaneista asiakasmääristä johtuen käyttäjien allashygienian merkitys on nyt kuitenkin erityisen suuri.

– Huolellisella peseytymisellä on merkittävä vaikutus uimaveden ja allastilan hengitysilman laatuun. Ohjeiden mukaan peseytynyt asiakas tuo veteen bakteereita korkeintaan puolet siitä määrästä kuin peseytymätön asiakas. Peseytymätön ihminen vie altaaseen mukanaan kolme miljardia bakteeria, toteaa Jämsän kaupungin vastaava liikunnanohjaaja Marko Tarvainen.

Ennen uintia myös hiukset on syytä kastella ja pestä, jotta hiustenhoitotuotteiden kemikaalit eivät liukene uintiveteen. Jos hiuksia ei halua kastella, tulee käyttää uimalakkia tai suihkumyssyä. Pitkät hiukset tulee pitää kiinni uima-altaassa ollessa.

 

Lisätiedot:

vastaava liikunnanohjaaja Marko Tarvainen, p. 040 712 2485

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös