Uiminen Pispalan uimarannalla

Pispalan uimarannalla uimarilta ilmoituksia oireilusta uimisen jälkeisenä päivänä.

Pispalan uimarannalla lauantai-iltana 2.7.2022 muutamalta uimarilta on tullut ilmoituksia oireilusta uimisen jälkeisenä päivänä. Oireiluista suurin osa on ollut mahakipua, silmä- tai ihoärsytystä. Uimarit olivat havainneet vedessä pahaa hajua ja iholle oli jäänyt ruskeaa ainesta.

Pispalan uimaranta ei ole virallinen uimaranta, sen veden laatua tai rannan olosuhteita ei valvota. Ympäristöterveystarkastaja on käynyt ilmoitusten vuoksi rannalla 4.7. ja 5.7. Rannalla tai vedessä ei ole ollut nähtävissä mitään poikkeavaa.

Koska kyseessä on joki, tilanne muuttuu veden vaihtelun vuoksi uimapaikalla koko ajan.

Yksi mahdollinen ihoärsytyksen ja pahan hajun sekä iholle jäävän liukkaan tuntuisen mutamaisen aineen aiheuttaja on limalevä yhdessä joen vedessä olevan humuksen kanssa. Sen pitoisuus ja sijainti vedessä vaihtelee päivän mittaan, eikä sitä näe vedessä paljain silmin. Siitä ei saa otettua näytettä.

Mikäli uimarit havaitsevat iholle jäävän liukasta mutamaista ainetta, on se syytä kuivata huolellisesti pyyhkeeseen ja käydä uimisen jälkeen suihkussa.

Jos saatte jatkossa Pispalan uimarannalla uimiseen liittyviä oireita, pyydämme tekemään uimaveden saastumisepäily ilmoituksen. Ilmoitus löytyy www.keuruu.fi sivustolta kohdasta Asuminen ja ympäristö. Linkki kyselyyn:
Uimaveden saastumisepäilyn ilmoituslomake (webropol kysely)

Lisätietoja:

Ympäristöterveyspäällikkö Rebekka Kinnunen p. 0400328322
Keuruun kaupunki, Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto

Jaa sosiaalisessa mediassa