Vapaaehtoistoiminnan kysely pääkirjastolla 28.11.-2.12.

Jämsän Seudun Valikkoryhmä järjestää viikolla 48 vapaaehtoistoiminnan kyselyn Jämsän pääkirjastolla. Kyselyyn voi vastata maanantaina 28. marraskuuta alkaen. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Jämsän Seudun Diabetesyhdistyksen lahjoittama jouluinen yllätyspalkinto. Arvonta suoritetaan 2. joulukuuta. Kyselyn tuloksia käytetään vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen Jämsässä.

Vapaaehtoistoiminta on arvokasta yhteiskunnalle sekä yksilöille. Vapaaehtoistoiminnan avulla voidaan ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä, lisätä osallisuutta, edistää taidetta ja kulttuuria, ylläpitää yhdistystoimintaa sekä edistää monin tavoin ihmisten hyvinvointia.

Vapaaehtoistoiminnan periaatteita ovat muun muassa luottamuksellisuus, suvaitsevaisuus, palkattomuus, puolueettomuus, autettavan ehdoilla toimiminen, oikeus tukeen ja ohjaukseen. Vapaaehtoisuus on toimimista tärkeäksi koetun asian puolesta. Vapaaehtoistoiminta on palkatonta ja perustuu vapaaseen tahtoon ja valintaan. Vapaaehtoistyötä voi tehdä kuka tahansa omien kykyjen, aikataulujen ja voimavarojen mukaisesti, vaikka kertaluontoisenakin.

Jämsän Seudun valikkoryhmä on perustettu jämsäläisiä yhdistyksiä, hankkeita ja muita vapaaehtoistoimintaa koordinoivia varten. Valikkoryhmä kokoontuu säännöllisesti jakaen hyviä käytänteitä ja tehden yhteistyötä. Valikkoryhmän toiminnasta saa lisätietoa Tuija Backman tuija.backman@jamsanmuistiyhdistys.fi tai p. 040 673 0777.

 

Lisätietoja:

Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös