Varhais­kasvatuksen asiakasmaksut ja tulorajat muuttuvat

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ja tulorajat muuttuvat elokuun alussa Opetus- ja kulttuuriministeriön ilmoittaman indeksitarkistuksen mukaisesti.

Elokuun alusta lähtien ministeriön ilmoittaman indeksitarkistuksen mukaisesti kokoaikaisessa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen kuukausimaksu nousee nykyisestä 295 eurosta 311 euroon. Saman perheen toiseksi nuorimmasta hoidossa olevasta lapsesta korkein perittävä maksu nousee 118 eurosta 124 euroon kuukaudessa. Sitä nuoremmista kokoaikaisesti hoidossa olevista lapsista kuukausimaksu nousee 59 eurosta 62 euroon. Uuden hinnoittelun mukaan alin perittävä lapsikohtainen maksu on 30 euroa. Kuukausihintaan tulee kahden euron korotus.

Jos lapsi on varhaiskasvatuksessa enintään 20 tuntia viikossa, on kuukausimaksu maksimissaan 60 prosenttia kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta. Jos taas lapsi on hoidossa viikoittain yli 20 tuntia, mutta vähemmän kuin 35 tuntia, suhteutetaan maksu varhaiskasvatusaikaan.

Esiopetuksen osuus varhaiskasvatuksesta on maksutonta.

Varhaiskasvatuksen maksut määräytyvät perheen koon, bruttotulojen ja palvelun tarpeen mukaan. Uusien asiakasperheiden on toimitettava tuloselvitys viimeistään hoidon aloittamiskuukauden loppuun mennessä. Mikäli perhe ei ilmoita tulojaan, peritään korkein kuukausimaksu.

Jos perheen koko tai tulot muuttuvat olennaisesti toimintavuoden aikana, tulee tuloselvitys tehdä uudestaan.

– Tulorajojen nousun myötä lapsikohtaiset maksut saattavat pienentyä, jos perheen tulotasossa ei ole tapahtunut muutoksia. Kaikkien perheiden tulee kuitenkin toimittaa uudet tulotiedot maksujen määrittämistä varten heinäkuun 15. päivään mennessä, vaikka tuloissa ei olisi tapahtunutkaan muutoksia, toteaa varhaiskasvatusjohtaja Maija Jääskeläinen. Tästä tiedotetaan vielä erikseen perheitä toukokuun aikana.

Jämsän sivistyslautakunta hyväksyi asiakasmaksuperusteiden muutokset 22. maaliskuuta.

Lisätietoja:
Varhaiskasvatusjohtaja Maija Jääskeläinen, p. 040 507 9571

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös