Yli 75-vuotiaiden pihaliittymien aurausvallien poisto alkaa ensi vuonna

Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 28.11.2022 §161 talousarvion käsittelyn yhteydessä päättänyt, että talousarvioon lisätään määräraha yli 75-vuotiaiden pihaliittymiin syntyvien vallien auraukseen niille, jotka eivät asu yksityisteiden ja valtion teiden varrella.

Aurausvallin poistaminen yli 75-vuotiaiden pihaliittymistä käynnistyy aikaisintaan 1.1.2023. KuntaNet-kuntarekisterin tietoihin perustuen kiinteistöjä, joita aurausvallin poistaminen koskee, on Jämsän kaupungin katuverkon alueella noin 650 kappaletta. Tiedot perustuvat tilanteeseen 19.12.2022, seuraava tarkastus tietoihin tehdään helmikuussa 2023.

Aurausvallin poistotyö pyritään suorittamaan katujen auraustyön etenemisen mukaisesti, työn siis suorittavat kadun kunnossapidosta vastaavat urakoitsijat. Aurausvallin poistaminen ajoitetaan kuitenkin niin, että katujen liikenneturvallisuus ei saa vaarantua. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi runsaan lumisateen aikana voi aurausvallin poistamisessa esiintyä viivettä.

Työ sisältää vain aurausvallin poistamisen. Liittymän liukkauden torjunta ja pihojen auraus kuuluvat edelleen kiinteistön omistajalle.

Yli 75-vuotiaiden pihaliittymien vallien auraus ei edellytä kiinteistön omistajalta yhteydenottoa, eikä erillistä tilausta.

 

Lisätiedot:

Katumestari Juha Hämelahti, p. 040 515 2330, juha.hamelahti@jamsa.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös