Tutkimusryhmän johtaja Maanpuolustuskorkeakoulun sotatekniikan laitoksella

Mika Nieminen on filosofian tohtori ja diplomi-insinööri. Työuran alku on sisältänyt opettajan töitä. Puolustusvoimien palvelukseen hän siirtyi vuonna 2002 ja erikoisupseeri hänestä tuli vuonna 2009. Tämän hetkinen työ on johtaa Sotatekniikan laitoksen tutkimusryhmän työtä.

Mika Nieminen oli pari viikkoa sitten Tehtaan päiväkahvilla kertojan paikalla. Itse asiassa Tehtaan sohville istui kavereita, jotka ovat tunteneet toisensa jo kouluajoista lähtien, mutta nyt oli aika päivittää tiedot, mitä kukakin tällä hetkellä oikein puuhaa.

Mika sanoo viihtyvänsä nykyisessä työssään erittäin hyvin. Tekemisessä on sopivasti suoraviivaisuutta ja aihepiirit mukavan haastavia.

Mika on ponnistanut maailmalle Jämsän lukiosta vuonna 1990. Erityiskiitoksen Mikan puheessa saa alakoulun opettajat, jotka viitoittivat ensimmäisiä askeleita. Mainituksi tuli myös lukioajoilta Isotalon Pentti, kuka takoi mm. derivaatat Mika kalloon. Lukion jälkeen hän on valmistunut myös filosofian tohtoriksi Jyväskylän yliopistosta ja diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknisestä yliopistosta, mutta kertoo olevansa erityisesti elinikäinen oppija.

Vieläkään ei ole selvinnyt, mikä musta isona tulee.

Mikan työuran alku on sisältänyt opettajan töitä. Puolustusvoimien palvelukseen hän tuli vuonna 2002 ja erikoisupseeriksi vuonna 2009. Tämän hetkinen työ on johtaa Sotatekniikan laitoksen tutkimusryhmän työtä. Tutkimusalue on kokonaisuudessaan laaja kattaen maan, meren ja ilman. Mikaa kuunnellessa innostus omaa työtä kohtaan on aistittavissa. Puheessa vilahtelee mm. tekoäly, koneoppiminen, robotiikka, kyber, avaruus ja materiaalinvalmistusmenetelmät.

Mika haluaa korostaa, että Maanpuolustuskorkeakoulu on koulu, jossa on mahdollista päästä opiskelemaan mielenkiintoisten teemojen ympärillä. Tutkimustyötä tehdään yhteistyössä laajan verkoston kanssa niin Suomessa kuin globaalisti eli huippuosaamista ja osaajia löytyy. Mikalta saa hyvin vahvan suosituksen tälle opinpolulle.

Tykkään asua Jämsässä. Tää on hyvä kaupunki.

Mikan työ on monipaikkaista. Asunto löytyy Santahaminasta työpaikan läheltä, mutta varsinainen koti ja perhe ovat Jämsässä. Mikalla tyypillisesti työviikon alku on Helsinki painotteinen ja loppuviikosta työ painottuu Jämsään. Mikaan voi törmätä myös täällä Jämsä Tehtaalla.

Jämsä Tehdas Tehtaan päiväkahvit 1.9.2022

Artikkelin on tuottanut Jämsä Tehdas -etätyötila hanke, jonka toimintaa rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Keski-Suomen liiton logo

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta