Seutukaupungit

Jämsän kaupunki on mukana seutukaupunkiverkoston toiminnassa.

Seutukaupunkiverkosto on 56 kaupungin vapaaehtoisuuden pohjalta muodostunut yhteistyöverkosto. Seutukaupunkeja ovat kaupungit, jotka ovat oman seutunsa ja talousalueensa keskuksia tai keskuspareja, mutta eivät maakuntiensa keskuksia. Seutukaupungeissa asuu liki miljoona asukasta ja niissä on yli 60 000 yritysten toimipaikkaa. Ne ovat sujuvan elämän keskuksia, joissa työn ja perheen sekä monipuolisen ja laadukkaan vapaa-ajan yhdistäminen on helppoa ja mutkatonta. Kuntaliitto koordinoi ja muodostaa alustan verkostolle sekä tarjoaa sen toiminnalle asiantuntijatukea.

Seutukaupungit

Seutukaupunkiverkostoon kuuluvat Akaa, Alajärvi, Alavus, Forssa, Hamina, Heinola, Huittinen, Iisalmi, Ikaalinen, Imatra, Jämsä, Kalajoki, Kankaanpää, Kannus, Kauhajoki, Kauhava, Kemi, Kemijärvi, Keuruu, Kitee, Kokemäki, Kristiinankaupunki, Kurikka, Kuusamo, laitila, Lieksa, Lohja, Loimaa, Loviisa, Mänttä-Vilppula, Nivala, Nurmes, Oulainen, Paimio, Parainen, Parkano, Pieksämäki, Pietarsaari, Raahe, Raasepori, Rauma, Riihimäki, Saarijärvi, Salo, Sastamala, Savonlinna, Somero, Suonenjoki, Tornio, Uusikaupunki, Valkeakoski, Varkaus, viitasaari, Ylivieska, Ähtäri ja Äänekoski.

Seutukaupunkiverkosto on Jämsälle tärkeä edunvalvonta- ja vertaisverkosto. Seutukaupungit ovat elinvoimaisia keskuksia, mutta jäävät monesti suurten kaupunkien jalkoihin asioista päätettäessä. Seutukaupunkiverkosto käyttää jäsenistönsä yhteistä ääntä ja pyrkii vaikuttamaan siihen, ettei kaikkia palveluja siirretä maakuntakeskuksiin. Vaikutustyötä tehdään myös teollisuuden ja muiden yritysten toimintaedellytysten säilyttämiseksi ja seutukaupunkien infrahankkeiden rahoituksen eteen.

Anna-Liisa Juurinen

Jaa sosiaalisessa mediassa