Arin kollegoina ahertaa maailman parhaita huippuosaajia

Ari on kotoisin Varkaudesta, josta opinnot veivät pääkaupunkiseudulle ja Otaniemeen. Jämsään Arin on tuonut rakkaus. Nykyään perheeseen kuuluvat vaimo ja lapset.

Ari Lappeteläinen
Infinera Oy

 

Ari Lappeteläinen on ollut Jämsä Tehtaan vakikasvo koko Tehtaan aukioloajan. Oli mahtavaa kuulla Tehtaan päiväkahvilla vähän lisää Arin työstä, opiskeluista ja suhteesta Jämsään.

Ari on kotoisin Varkaudesta, josta opinnot veivät pääkaupunkiseudulle ja Otaniemeen. Aluksi pääaineena oli akustiikka, joka vaihtui sähkötekniikkaan ja tietoliikennetekniikkaan. Lopulta kasaan tuli kaikkiaan neljä sivuainetta. Moni asia kiinnosti ja opintoja tuli suoritettua huomattavasti vaadittua enemmän. Vasta diplomityövaiheessa Ari kiinnostui tietoliikenneprotokollista, asiasta, joka tällä hetkellä on työn kovinta ydintä.

Arin nykyinen työnantaja on Infinera. Suomessa yritys tunnetaan paremmin vanhalla nimellä, Tellabs, jonka Infinera osti jokunen vuosi sitten. Infinera valmistaa erilaisia optisia laitteita, joilla hoidetaan mm. mannerten välisiä tietoliikenneyhteyksiä. Suomen yksikkö tekee reitittimiä ja kilpailee markkinoista suurien globaalien toimijoiden kanssa.

Ari on viihtynyt samassa firmassa jo 10 vuotta ja kollegoina ahertaa maailman parhaita huippuosaajia. Arin nykyinen työ liittyy verkkoprotokolliin. Ohjelmointikielinä mm. C ja tällä hetkellä enemmän rust. Aria kuunnellessa tajuaa, mitä tarkoittaa intohimo omaa työtä kohtaan.

Jämsään Arin on tuonut rakkaus. Nykyään perheeseen kuuluvat vaimo ja lapset. Arilla on lisäksi asunto pääkaupunkiseudulla, joka toimii tukikohtana Espoossa työskennellessä. Jämsä Tehdas -etätyötila on tuonut toivotun lisän työntekemiseen Jämsässä. Ari rytmittää oman työn tekemistä osittain myös vaimon kolmivuorotyön mukaan ja Ariin voi hyvin törmätä Tehtaalla ilta-aikaankin.

Lopussa Ari toteaa, että eihän Jämsässä autoa tarvitse. Kaikki on mukavasti lähellä. Jalan ja kävellen on helppo käydä asioilla. Ari onkin tuttu näky lasten ja pyöräperäkärryn kanssa esimerkiksi S-marketin parkkipaikalla.

Sekin näissä keskusteluissa tuli selväksi, että harvinaisesta sukunimestä huolimatta kaikki Lappeteläiset eivät ole sukua keskenään. 🙂

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta