Jalat maassa, pää pilvissä – Viveca Lehtosaari

Mikä susta tulee isona? Tämä on hyvin perinteinen kysymys, joka nuorille esitetään, vaikkei pitäisi. - Ei tohon pysty vastaamaan lyhyesti. Vastaaminen vaatii enemmän selittämistä, naurahtaa jämsäläinen 22-vuotias Viveca Lehtosaari.

Vivecan unelma on jo pienestä lapsesta asti ollut kirurgin ammatti. Lapsuuden haave on säilynyt, mutta iän karttuessa myös muunlaiset asiat ovat alkaneet tuntua kiinnostavilta. Viveca on asettanut oman riman korkealle ja tällä hetkellä hän valmistautuu pääsykokeisiin. Tehtaan päiväkahvilla hän kertoi itsestään ja tavoitteistaan lisää.

– Eihän mulla oikein oo vielä mitään kerrottavaa. Mulla ei oo pitkää työhistoriaa eikä vielä sitä varsinaista koulutustakaan. Oon lukiosta kirjoittanut vuonna 2019.

Näin Viveca aloittaa. Tarinaa kuunnellessa on todettava, että tarina on mielenkiintoinen ja voisimme ottaa oppia asenteesta ja omien tavoitteiden tutkiskelusta.

Jalat maassa, pää pilvissä.

Lapsuuden haave on edelleen olemassa ja tämän haaveen toteuttamiseksi Vivecalla on menossa lääkiksen pääsykokeisiin valmistautuminen. Pääsykokeet on luvassa tänä keväänä. Kirurgihaaveen rinnalle tai oikeastaan sitä koettelemaan on noussut myös muita haaveita. Viveca on käynyt pohdintaa, onko lääkikseen pyrkimisessä kyse siltikin vain nuoren tytön haaveen toteuttamisesta, vai onko tuo polku myös nykyisen Vivecan haave. Lääkishaaveen rinnalla on vahvistunut kiinnostus yhteiskunnallisia ja EU-asioita kohtaan. Halu vaikuttaa laajempiin kokonaisuuksiin. Tämän seurauksena Viveca on pohtinut myös oikeustieteitä.

Opiskelupaikan saaminen niin lääkiksestä kuin oikiksestakin on erittäin vaativaa. Opiskelupaikan saamisen lisäksi ehkä vielä tärkeämpää Vivecalle onkin prosessi itsessään. Kaksi Vivecaa käy tällä hetkellä kamppailua keskenään.

– Mä tässä samalla testaan, että miltä nää toisistaan niin erilaiset alat tuntuu. Alkaako tässä kevään aikana jompi kumpi aloista tuntumaan enemmän omaltani.

Iloisen, myönteisen asenteen ja ulospäin suuntautuneen Vivecan taustalla on vahva tavoitteellisuus ja omat unelmat, kova työ ja asioiden tekeminen sekä kyky ajatella ja pohtia. Hyvät lähtökohdat tulevaan!

Urheilullinen kotihiiri

Omien unelmien tavoittelun lisäksi Viveca tykkää liikkua ja urheilla. Näin talviaikaan hiihtäminen on selkeä suosikkilaji. Liikkumisen vastapainona mielipuuhaan on myös olla kotona ja käpertyä lämpöisen viltin alle sohvalla.

Jämsä Tehdas -etätyötilasta Viveca on hakenut paikkaa, jossa pystyy 100% keskittymään omaan tämän hetkiseen tekemiseen, pääsykokeisiin valmistautumiseen.

– Täällä ei ole kodin tekemättömät asiat ja muut virikkeet ympärillä, ja jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen tuntui, että täällä saa tehokkaammin asioita aikaiseksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta